Impotencija – savjeti za posjet liječniku

zamišljeni muškarac

Pokazalo se kako do impotencije može doći zbog deformiteta spolnih organa te isto tako zbog primjene raznih lijekova. Smatra se kako impotencija može biti posljedica psiholoških i organskih uzročnika.

Međutim puno se veći naglasak stavlja na psihološke čimbenike koji se naravno puno teže liječe, budući da je psiha izuzetno komplicirana. Razlog pojave tog neugodnog stanja kod muškaraca obično se traži u nekim davnim događajima i konfliktima.

Ako ste kojim slučajem primjetili kako imate problema sa impotencijom bilo bi najbolje da ne čekate. Naime pokazalo se kako pravovremena reakcija može dovesti do boljih rezultata. I ne samo to. Rezultati mogu doći puno brže.

Ako nemate svog urologa, pitajte liječnika opće prakse da vam nekoga preporuči. Možete pitate i svoje prijatelje. Možda je tko od njih imao sličnih problema, no bilo mu je neugodno o tome pričati.

Informirajte se o uzrocima, dijagnozama i terapijama erektivne disfunkcije. Dok čitate na temu impotencije, zapišite sva pitanja koja imate, kako biste na licu mjesta znali što točno pitati liječnika. Uz to će vam biti manje neugodno i nećete zaboraviti na niti jedno pitanje.

Ako se nalazite u ozbiljnoj vezi ili braku, optimalno je da se pripremite zajedno s partnerom. Bilo bi dobro kada bi vaša partnerica išla s vama na pregled. Jer ipak impotencija utječe i na nju. Uz to ćete i njoj olakšati situaciju, jer se žene često osjećaju bespomoćno.

Ako i nju uključite u situaciju, problem postaje manje neugodan. Zapišite lijekove koje konzumirate ili ste konzumirali. Uza sebe imajte sve papire vezane za vaše zdravstveno stanje. Pogotovo ako patite od neke bolesti ili ste patili.

Foto: Zai Aragon/Shutterstock