Ideje za noć vještica

bundeve

Približava nam se Noć vještica, popularni američki blagdan koji pušta korijenje i u našem društvu. Želite li napraviti zabavu u svom domu i oduševiti prijatelje i poznanike, ovaj članak će vam dati nekoliko savjeta kako na jednostavan i ekonomičan način urediti svoj dom.

Napravite male duhove od običnih bijelih plastičnih vrećica. Sve što vam je potrebno su vrećice (ako imaju logo, jednostavno nemojte iskoristiti tu stranu ili tu stranu sabijte u lopticu), škare, uže i crni marker. Odrežite gornji i donji dio vrećica te razrežite vrećice na šire trake.

Odrezane ručke i dno vrećice sabijte u lopte. Uzmite dvije, tri trake i preklopite ih na pola s tim da „loptu“ stavite na sredinu prije nego ih preklopite. Ovo bi vam trebalo dati “glavicu” na sredini. Uzmite uže te napravite čvor ispod glavice, ali ostavite dovoljno užeta da duhove možete negdje objesiti.

Škarama malo razrežite donji dio vašeg duha kako bi lepršali na povjetarcu. Markerom nacrtajte strašne ili smiješne izraze lica i vaši duhovi su gotovi. Ako imate djecu, ovo vam je odličan način da ih zabavite na neko vrijeme, ali i uključite u pripremanje zabave.

Ako niste nabavili bundevu, možete napraviti male bundeve od naranči i mandarina. Prvo ih dobro operite kako biste maknuli zaštitni dio. Osim što će tako vaše voće bit čistije, markeri će bolje prianjati. Nakon što se dobro osuše, dolazi zabavan dio; jednostavno markerima na njih nacrtajte lica koja biste inače urezali na bundeve i gotovi ste. Ako ih se ne pojede tijekom zabave, imate zdrav doručak dan poslije.

Kupite crni hamer papir i izrežite razne “strašne” likove koje možete zalijepiti na prozore i zidove te tako plašiti vaše susjede. Nema veze ako niste vični crtanju, vještice dolaze u svim oblicima, baš kao i šišmiši. Samo se pobrinite da vam pauci imaju osam nogu i nitko neće ništa primijetiti.

Autor: J.P.D., Foto: Accuruss/Wikimedia