Ideje za ljetne frizure

pletenica na stranu

Kakve frizure volite? Kakav izgled najčešće pokazujete i ovisi li on o godišnjim dobima? Iako će neki reći kako je svejedno hoćete li tijekom zime nositi rep ili raspuštenu kosu, a tijekom ljeta samo rep, vjerojatno nisu u pravu. To znači da tijekom odluke oko frizure u obzir treba uzeti još nekoliko faktora.

Vraćamo se tako na početak i na pitanje: Utječe li na vašu odluku o frizurama godišnje doba? Unatoč tome što će nekima zvučati nevjerojatno da frizure diktiraju prema temperaturama, koje mogu biti od ugodnih proljetnih do nesnonih ljetnih ili neugodnih ispod nule, bilo bi dobro kada bi o tome razmislili.

Ljeto je godišnje doba kada skoro svi razmišljamo samo o tome kako pronaći odjeću od ugodnog i laganog materijala te kako složiti frizuru, a da nam ne smeta kada znoj polako klizi po vratu i leđima. Ovdje je i više nego važno spojiti ugodno s korisnim te pronaći način kako izdržati visoke ljetne temperature i pritom izgledati odlično.

Jeste li razmislili o podignutoj kosi? Iako ne predstavlja revoluciju, ali očito je kako većini prvo padne na pamet da podigne kosu kada se temperature podignu visoko. Kako ne bi uvijek nosili istu frizuru, slijedi nekoliko savjeta što sve možete učiniti sa svojim zaštitnim znakom.

Popularna frizura koju su pokazale manekenke na pistama i mnoge poznate glumice je nešto između repa i punđe. Počešljajte se i podignite kosu te ju krenite vezati u rep. Prilikom izvlačenje vlasi pazite da ne izvučete sve, neka jedan dio ostane u gumici.

Kako bi još malo više začinili cijelu priču, ako ste stepenasto ošišani nakovrčajte prva dva pramena i pustite ih da lagano padaju. Ovakva će frizura odlično odgovarati uz poslovni look, ali isto tako i za posebne prilike.

Druga frizura je više retro i ona će se najviše svidjeti ženama i djevojkama koje vole izgled 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća. Podignite kosu visoko i složite punđu. Kada ste završili uzmite jednobojnu ili maramu u boji te ju stavite na glavu. Da vam pramenovi ne bi ispadali, uzmite nekoliko ukosnica i zakačite ih.

Sljedeća frizura je za sve one koji vole pletenice. Potrebno je isplesti jednu pletenicu na stranu. Imat ćete jednostavnu, ali efektnu frizuru koja vam neće smetati kada se temperature počnu penjati.

Za najbolje ljetne frizure je potrebno malo kreativnosti i pogled na najnovija zbivanja u svijetu zabave. Vizija će vam doći najmanje kada se nadate. Kada dobijete ideju nemojte čekati nego samo krenite.

Autor: S.Š., Foto: Vikacita/Shutterstock