Hrana za lijepu kosu

lijepa kosa

Sigurno ste vidjeli reklame na televiziji za šampone i regeneratore kada ste toliko puta poželjeli da je i vaša kosa tako sjajna i mekana? Iako velik dio tih žena zaista ima prekrasnu kosu, dobro je znati da iz svake reklame stoji tim stručnjaka koji po nekoliko sati radi na tome da im kosa izgleda čarobno.

Dobro je što i vaša kosa može tako izgledati, ali bez pretjerivanja i lažnog sjaja kakav možete vidjeti na reklamama. Dovoljno je što će ona biti zdrava, a vi ćete ponosno pokazivati svoj zaštitni znak umjesto što ćete ga skrivati ispod marama i kapa.

Ako želite da vam je kosa uvijek zanosna i neodoljiva bilo bi dobro kada bi promijenili neke od životnih navika. One se odnose na konzumiranje zdravih namirnica obogaćenih vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima. Zdrave životne navike najbolji su put prema željenom cilju.

Lijepe vlasi mogu biti rezultat gena, ali najviše su rezultat načina življenja zato ne čekajte nego krenite što prije s promjenom prehrambenih navika. Sigurno neke od ovih namirnica jedete već neko vrijeme pa vam neće biti problem povećati količinu koju konzumirate.

Želite li sjajnu i hidratiziranu kosu ne zaboravite počastiti se barem tri puta tjednom ribom. Zašto riba? Upravo se u njoj nalazi potrebna količina omega 3 masnih kiselina koje će pomoći obnoviti vlasi.

Da bi bili zadovoljni izgledom i zdravljem svoje kose obogatite prehranu s proteinima. Jaja su jedna od namirnica koja u sebi ima proteine, a njih možete konzumirati za doručak, kuhana ili pečena. Osim jaja proteini se nalaze u mliječnim proizvodima, ali i orašastom voću.

Kako bi kosa bila zdrava ne zaboravite na vrijedan i neophodan vitamin C, koji možete pronaći u raznim namirnicama kao što je zeleno povrće i voće poput jagode, grejpa i naranče.

Kosi je osim vitamina C potrebno i željezo koje će pomoći ako dođe do stanjivanja kose i njenog opadanja. Pored tableta u kojima se nalaze tragovi željeza možete konzumirati špinat i blitvu. Poboljšajte kvalitetu življenja i osjećajte se odlično u svom tijelu.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock