Hrana za lijepu i sjajnu kosu

duga pletenica

Vaša ljepota ovisi o tome koliko pazite na svoju prehranu te na zdrave životne navike. Ljepota ovisi i o vrsti preparata koje koristite te o načinu kako njegujete svoje tijelo. Dobro je što puno toga ovisi o nama, pa ako želite uvijek imati lijepu kosu, posegnite za određenim namirnicama.

Postoji hrana zahvaljujući kojoj naša kosa može biti sjajna i svilenkasta. Prehrana kojoj nedostaju namirnice koje u sebi imaju željeza može utjecati na kvalitetu i zdravlje kose. Zbog toga su žene koje su bolovale od poremećaja u prehrani imale suhu i mlitavu kosu bez života.

Ljepota vlasi proizlazi iz zdrave te uravnotežene prehrane. Svatko od nas bi morao u svoje svakodnevne aktivnosti uvrstiti i jela koja obiluju bjelančevinama te voće i povrće. Rezultati se mogu primijetiti već nakon tri mjeseca.

Okrenite se mliječnim proizvodima koji u sebi imaju manji postotak masnoća. Dosadašnja istraživanja su pokazala kako su jogurt i nemasni sir najbolji put prema lijepoj kosi.

Na vašem svakodnevnom meniju mogu se pronaći i namirnice poput orašastih plodova. U njima se nalazi dovoljna količina cinka, minerala koji je važan jer može usporiti gubitak kose. Osim cinka u plodovima se nalazi i selen koji je važan jer pomaže očuvati vlasište i tako spriječiti pojavu peruti.

Ako želite imati kosu s kojom ćete se moći ponositi, onda bi bilo dobro da obogatite prehranu namirnicama koje u sebi imaju veliku količinu B vitamina. Zbog nedostatka B vitamina može doći do gubitka kose i njenog stanjivanja. Ne zaboravite pojačati svoju prehranu bananama.

Svakom od nas su potrebni i proteini koji su važni za svaki naš pramen. Vaša kosa može izgubiti na kvaliteti ako osiromašite prehranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljno proteina. Nećete pogriješiti odaberete li jaja, a na vama je kako ćete ih pripremati.

Želite li očuvati korijen svoje kose i pritom pomoći sačuvati vid bez da morate nositi naočale, vrijeme je da posegnete za ukusnim mrkvama. Bilo bi najbolje kada bi ih konzumirali sirove i grickali poput ostalih grickalica. Ne zaboravite da sve kreće od vašeg načina života, zato poduzmite nešto što prije.

Autor: S.Š., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock