Hrana za borbu protiv bora

crvena naranča

Starenje je proces protiv kojeg ne možete, ali ga zato možete ublažiti i malo odgoditi. Nikada nije prerano da počnete voditi brigu o pravilnoj njezi lica. Mnoge žene su počele već u ranim dvadesetima, što im je kasnije donijelo lijepo lice i bore koje se skoro i nisu vidjele.

Osim pravih i kvalitetnih preparata uz koje će vaša koža dobiti sve ono što joj je potrebno, važno je da imate zdrave životne navike. One se odnose na pravilnu prehranu i konzumaciju hrane koja u sebi ima dovoljnu količinu vitamina, vlakana i svih ostalih hranjivih sastojaka koji će pomoći da se osjećate i izgledate bolje.

Provedeno je zanimljivo istraživanje koje je pokazalo kako konzumacija hrane bogate C vitaminom pomaže kod sprječavanja preranog starenja kože. Naranče su se pokazale korisnima i učinkovitima.

Provedeno je istraživanje na ženama koje su jele C vitamin i one koje ga nisu konzumirale. Nakon analiza došlo se do zaključka kako žene koje su jele hranu bogatu ovim vitaminom imale manje bora od ostalih.

Vitamin C možete pronaći u raznom voću i povrću i to ne samo u naranči i limunu. Ovaj vrijedni vitamin koji pomaže i kod liječenje raznih bolesti te jačanja imuniteta, nalazi se u lisnatom povrću, mangu, papaji, kiviju, rajčicama, lubenici, kelju, malinama i jagodama.

Sigurno ima barem jedna od navedenih namirnica koja će vam pomoći da odgodite dolazak bora i učinite ih skoro pa nevidljivima. Obogatite svoju prehranu zdravom hranom koja obiluje vrijednim vitaminima.

Vitamin C je poznat kao snažan antioksidant koji pomaže kod sinteze kolagena i proteina koji pomažu kožu održati zdravom i elastičnom. Sličan učinak poput C vitamina imaju i omega 6 masne kiseline. Ako ne želite prije vremena voditi borbu s borama izbjegavajte masnu hranu.

Autor: S.Š., Foto: Dmitry Fisher/Shutterstock