Hrana koja uklanja celulit

celulit na bedrima

Svake godine velik broj žena vodi bitku sa celulitom, i to pogotovo u rano proljeće kada zatopli, a sve bliže je vrijeme kada se počinju nositi lagane haljine i odjevne kombinacije koje više otkrivaju nego skrivaju. Većini žena nije ugodno hodati u javnosti kada su svjesne što se krije na njihovim bedrima i stražnjici, pogotovo kada je vrijeme za odlazak na more.

Kako biste na vrijeme spriječili tako neugodnu pojavu na kožu kao što je celulit, donosimo vam koju hranu biste trebali jesti što više i svojem neprijatelju reći zauvijek zbogom.

Nikako se ne preporučuje ići na neke ekstremnije dijete jer upravo takvo tretiranje poboljšava nastanak celulita. Bitno je iz prehrane izbaciti određene namirnice i jesti što zdraviju hranu.

Namirnice koje biste trebali izbaciti su brza gotova jela te začinjena hrana. Također, obratite pozornost i koliko solite prehranu jer natrij poboljšava zadržavanje tekućine u tjelesnim stanicama.

Slatkiše te grickalice koje su isto slatke i slane biste isto trebali izbjegavati u širokom krugu. Konzerviranu hranu, te različite slanine i šunke koje potiču stvaranje masnih stanica jedite što manje, odnosno svedite konzumaciju na minimum.

Majoneza, vrhnje, topljeni sirevi te ostali umaci bi vam trebali početi biti glavni neprijatelji jer su i oni veliki sudionici u stvaranju celulita.

Stručnjaci preporučaju i prestanak pušenja te konzumacije alkoholnih pića jer je dokazano da alkohol potiče apetit te postajemo naglo gladni na masnu i nezdravu hranu što dovodi do narančine kore na tijelu.

Najviše biste trebali konzumirati prehranu bogatu vlaknima jer je među glavnijim uzrocima nastanka celulita loša probava, odnosno usporen metabolizam. U tome će vam pomoći cjelovite žitarice te voće poput šljiva i banana.

Tokom dana nemojte zaboraviti piti tekućinu, i to vodu. Voda čisti organizam od toksina te i ubrzava tjelesne procese, tako da uz nju možete zaboraviti na celulit.

Također, svoju prehranu obogatite maslinovim uljem koje bi trebalo postati glavni dodatak svakoj salati. Što veća konzumacija voća i povrća dovesti će vas do lijepe i njegovane kože koja je obogaćena s mnogo vitamina i minerala.

Autor: A.B., Foto: altafulla/Shutterstock