Hrana koja liječi

hrana lijek

Jeste li možda ikada razmišljali o tome da hrana koja podsjeća na neke dijelove i organe ljudskog tijela, baš pomaže tom dijelu tijela. Tako primjerice kruške, avokado i patlidžan utječu na funkciju i zdravlje maternice, a baš na nju i liče.

Celer podsjeća na kosti, pa tako i utječe na jačinu kostiju. Celer nadoknađuje potrebe skeleta, a celer sadrži 23% natrija, kao i kosti. Ukoliko u organizam ne unesete dovoljno natrija, organizam ga počinje uzimati od kostiju, pa one počnu slabiti.

Za mrkvu se kaže da sliči oku zbog zrakaste crte, zjenica i šarenica koje podjsećaju na oko. A mrkve su poznate kao najbolji lijek za oči, koji povećava funkciju oči i protok krvi.

Gljiva je nalik uhu, a poboljšava sluh zbog vitamina D kojim je bogata. D vitamin je vrlo važan za zdravlje svih kostiju, a posebice onih u uhu, koje su važne za prenošenje zvuka prema mozgu.

Smokve podsjećaju na testise, zato što uvijek vise u paru, te su pune sjemenja kao i testisi. Smokve mogu spriječiti muški sterilitet, zbog povećanja pokretljivosti i broja spermija.

Orah podsjeća na mozak zbog nabora koji liče moždanim vijugama, te desnoj i lijevoj hemisferi, a utvrđeno je da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Grejp kao i svi ostali agrumi podsjeća na dojke, pa tako ti agrumi sprječvaju rak dojke i pomažu u kretanju limfi kroz dojke.

Masline podsjećaju na jajnike, pa i pomažu u funkciji i zdravlju jajnika, a avokado podsjeća na maternicu, kao i kruška i patlidžan. Jedan avokado tjedno može spriječiti rak jajnika i maternice, te uravnotežiti hormone.

Ljudskim stanica je vrlo sličan luk, koji je odličan u uklanjanju otrova iz stanica. Luk čisti i oči, jer kada se, oči od njega plaču, čime suze čiste i ispiru vanjski dio oka. Uz luk ide i češnjak, koji je odličan u uklanjanju opasnih slobodnih radikala i otrova iz tijela.

Batat je odličan u uravnotežavanju šećera u krvi, a liči na pankreasu, dok je rajčica crvena i ima četiri komore baš kao i srce, pa ne ćudi što ju se najčešće preporuča konzumirati zbog srca i krvnih žila, kojima je dobra hrana jer je bogata željezom i kalijem.

Đumbir je vrlo sličan želucu, pa ne čudi što je odličan u ublažavanju nadutosti i želučanih tegoba. On pomaže spriječiti grčeve i regulirati probavu, sprečava oštećenje sluznice želuca i nastanak čira, a najviše se koristi za liječenje dijareje, dispepsije i kolika. Grah tako liči na bubreg, a najbolji je prirodni lijek za poboljšanje funkcije bubrega!

Autor: A.Z., Foto: Elena Itsenko/Shutterstock