Hrana koja će ubrzati metabolizam

zeleni obrok

Želite li brzo izgubiti kilograme bez negativnih posljedica po zdravlje? Važno je da imate raznovrsnu prehranu obogaćenu ključnim sastojcima koji će pomoći ubrzati metablizam i tako stvoriti dobru osnovu za odličnu liniju i tijelo bez viška kilograma.

Ako ste se ikada zapitali zašto se kilogrami vraćaju nakon što ste završili s dijetom, odgovor je upravo u zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Svoje tijelo morate naučiti na važne namirnice i kasnije više neće biti problema s nakupljenim kilogramima. Treba krenuti s ubrzanjem metabolizma.

Jeste li znali da se metabolizam najbolje ubrzava onda kada ga iznenadite? Zašto ga onda ne biste iznenadili s namirnicama na koje dosada nije naviknuo. To je hrana poznata kao zeleno bogatstvo koje je korisno svakom organizmu jer osigurava potrebnu količinu vlakana što pomažu boljem radu probave.

Kada probava radi kako treba i štetne tvari brže izlaze iz organizma to je od velike važnosti za bolje zdravlje svakog pojedinca. Zelena hrana je dobra za detoksikaciju i ubrzani rad metabolizma.

Kada ste zadnji put pojeli zelenu salatu, blitvu ili špinat? To su sve namirnice koje garantiraju bolji rad organizma i manje bolesti. Nutricionisti su se složili da je najbolje povremeno unositi u prehranu što više zelenila. Osim velike količine zelenila važno je imati nekoliko manjih obroka u danu.

Svaki dan bi trebali početi s pahuljicama ili žitaricama te jednom voćkom. Doručak je najvažniji obrok u danu i potrebno ga je obogatiti namirnicama koje u sebi imaju hranjive vrijednosti, a uz koje ćete izdržati jedan dio dana. Ne zaboravite prije izlaska iz stana uzeti voće ili povrće koje ćete pojesti za gablec.

Bilo bi dobro kada bi uz svaki obrok pojeli i zdjelu salate. Zadnji obrok rezervirajte iza 19 sati, jer nije dobro probavu tako kasno opterećivati s novim unosom hrane. Jedite polako i uzmite si vremena za hranu koju žvačete. Na kraju dana razveselite se čajem ili jabukom. Ubrzajte metabolizam i osjećajte se bolje.

Autor: S.Š., Foto: A. L. Spangler/Shutterstock