Himalajska sol

slana soba
Slana soba, Foto: igor gratzer/Shutterstock

U današnje vrijeme postoje mnogi tretmani koji su itekako korisni za opuštanje, a tako i zdravlje, jer kada je osoba duhovno sretna i opuštena, organizam isto tako puno bolje funkcionira. Danas diljem Hrvatske postoje brojni tretmani koji su počeli sa određenim novotarijama koji su prije svega korisni za sve one koji imaju problema sa kroničnim bolestima, a jedna od tih metoda odnosi se na slanu sobu i himalajsku sol.

Himalajska sol smatra se najčišćom i najkvalitetnijom, a pretpostavlja se da je nastala kristalizacijom još prije 250 milijuna godina. Bitno je znati kako se iz ove soli dobivaju prije svega dragocjeni minerali i elementi koje ne možete naći u drugim solima.

Dakle ova se sol može koristiti na više načina, kao što je kupelj od himalajske soli, s kojom postižete da vam koža postane glatka te da izvučete sve toksine iz svog tijela.

Himalajska sol sadrži 84 elemenata od kojih se sastoji i ljudsko tijelo, a uključuju regulaciju vode kroz tijelo, regulaciju pretjerane kiselosti iz stanica, regulaciju razine šećera u krvi i smanjivanje stope starenja.

Zatim pomoć u proizvodnji hidroelektrične energije u stanicama tijela, apsorpciju čestica hrane kroz crijevni sustav. Djeluje kao jak antihistaminik i pomaže pri čišćenju sinusa, sprječava grčenje mišića te regulira san kao prirodni hipnotizer. Isto tako sprječava širenje vena na nogama i bedrima te stabilizira nepravilne otkucaje srca.

Koliko je bitna za zdravlje svjedoči i niz činjenica, a to je da se radi o najvećem stupnju prirodne soli koja je vađena i oprana ručno. Imuna je na elektromagnetska polja i ne sadrži tvari koje zagađuju okoliš te nema rok trajanja.

Ako imate mogućnost koristiti usluge raznih spa tretmana tada se preporuča usluga slane sobe sa himalajskom soli gdje imate priliku udisati: jod, magnezij, kalcij, kalij, brom i željezo, a najbolje od svega što boravak u takvoj prostoriji pomaže kod kašlja, astme, alergijske prehlade, poremećaja sna, alergije i neurodermatitisa te drugih oboljenja.

Bitno je napomenuti kako morska sol i nije više tako zdrava budući da su se oceani pretvorili u odlagališta opasnih otrova, zbog čega 89% proizvođača soli danas pročišćava svoju sol.

To je još jedan od razloga zašto treba cijeniti himalajsku sol u njezinom prirodnom obliku sa svom vibracijskom nedirnutom energijom koja pomaže tijelu da se vrati u stanje ravnoteže. Bez ravnoteže elektrolitne tekućine, tijelo premješta ravnotežu kemikalija koje vode do tjelesne funkcije.

Autor: S.Š. Foto: igor gratzer/Shutterstock