Hidratacija kože lica

hidratacija kože lica

Glavna uloga hidratantnih proizvoda sastoji se u održavanju prirodne razine vlage, a što se postiže oblikovanjem zaštitnog sloja iznad kože koji pomaže zaštititi lice od suhog i zagađenog zraka. Jasno je koliko je potrebna i važna hidratacija kože lica.

Voda je bitna za svaki tip kože

Smatra se kako je voda najbolji ovlaživač za svaki tip kože, a najbolji način da svatko od nas pomogne njezi svoje kože i da pritom zadrži odličnu formu je da tijekom cijelog dana pije puno vode. Bilo bi dobro nabaviti praznu posudu s raspršivačem u koju će se dodati mineralna voda ili obična voda iz slavine.

Posudu je dobro uvijek držati pored sebe kako bi ju mogli nanositi više puta tijekom dana jer će prskanjem lice dobiti potrebnu vitalnost. Svi koji često putuju avionom, bilo zbog posla ili privatnih razloga, trebali bi tijekom leta pošpricati lice nekoliko puta.

Budući da je u avionu prisutno stalno kruženje zraka koža će nakon kratkog vremena postati suha, a ako želite izgledati svježe nakon više sati leta znate što treba učiniti.

Hidratacija osjetljive, masne i suhe kože

Moguće je napraviti hidratantnu kremu koja će biti prikladna za osjetljivu, masnu, suhu i normalnu kožu. U zdjeli koja se nalazi iznad posude s vodom treba otopiti jednu malu žlicu lanolina i jednu malu žlicu pčelinjeg voska. Potrebno je miješati cijelo vrijeme.

Uzme se i druga zdjela te se stavi iznad posude s vodom te se na laganoj vatri zagrije smjesa od pola žlice ulja od pšeničnih klica i jedna žlica ulja badema. Važno je cijelo vrijeme miješati i onda dodati smjesu od voska.

U tri žlice zagrijane ružine vode otopi se malo boraksa i zatim polako dodaje u smjesu od voska. Kada se smjesa počne zgušnjavati, potrebno je umiješati nekoliko kapi eteričnog ulja od ruža te ju dodati u staklenku i pospremiti u hladnjak.

Hidratacije kože lica je neophodna ako se želi održati svježina i zdravlje kože. Postoji nekoliko jednostavnijih i korisnih trikova zahvaljujući kojima nećete imati problema s izgledom.

Svi koji imaju suhu kožu trebali bi utrljati na vrat i lice unutarnju stranu kore od avokada. Želite li da da se vlaga na licu zadrži duže vrijeme bilo bi dobro nanijeti ružinu vodicu i smjesu od glicerina na mokro lice.

Autor: S.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock