Haljine za zimu

zimska haljina
Zimska haljina, Foto: Oleg Gekman/Shutterstock

Jesenske kiše polako ostavljamo za sobom. Još poneki topliji dan koji se potkrao, iako je šareno lišće krasilo tlo po kojem ste hodale, sada je iza nas. Osjetno je hladnije i miris prvog snijega ispunjava nam nosnice. Osjećate li to ujutro kada izlazite iz kuće ili stana? Ono kada udahnete i osjetite hladan ugriz svježine za pluća.

Vrijeme je da ovim uvjetima prilagodimo i svoju odjeću. Još pokoji zalutali laganiji komad možete komotno spremiti na dno ormara gdje će dočekati proljeće. Uredno sve operite i posložite kako bi mogle spremne pozdraviti sunce i pupoljke kada nam se vrate.

Svako godišnje doba nosi svoje nedoumice u vezi odjeće. Možda nam samo proljeće zapravo dopušta sve što poželimo. Zasigurno nećete prošetati u bundi, ali to je doba kada možete prošetati i u čizmama i u balerinkama i nitko vas neće pogledati ispod oka. Zima sa sobom nosi svoj teret, a to je kako se utopliti, ali istodobno ostati lijepe i moderne.

Što biste mogle odjenuti, a da možete staviti kvačicu na svaku od ovih kategorija. Naravno, kao prirodan izbor se nameću haljine za zimu. Načinjene su od mekih i toplih materijala unutar kojih ćete se osjećati kao da ste zatvorene u toplu i udobnu kukuljicu, a u nijednom trenu zima neće moći do vaše kože.

Ovisno o tome što volite na svome tijelu birajte haljinu s ciljem da istaknete baš to. Volite li svoje grudi, odaberite nešto dužu vunenu haljinu, najbolje do koljena ili malo iznad sa dubokim vratnim izrezom. Ako pak smatrate da su vam noge najveći adut, najbolji izbor je haljina sa vrlo malim izrezom, ali koja se penje do polovice bedara.

Ovakve haljinice sjajno pristaju uz visoke čizme i gležnjače. Ako su vam listovi nešto jači, ne preporučaju se gležnjače. Mnogo bolje ćete izgledati odaberete li dobre kožne čizme do koljena. Haljine mogu biti sa uzorcima, ali za početak nabavite nekoliko komada u neutralnim boja koje ćete moći kombinirati za razne situacije.

Pripazite na njihovo održavanje. Ako se radi o pravoj vuni, a ne sintetičkoj imitaciji, perite je na najnježnijem programu perilice ili čak na ruke i koristite posebne tekuće deterđente namijenjene njezi vunene odjeće. Ostanite nam lijepe i ušuškane u toplini vunenih zimskih haljinica.

 Autor: L.K. Foto: Oleg Gekman/Shutterstock