Haljine za plažu

haljine za plažu
Haljine za plažu, Foto: conrado/Shutterstock

Sunce je upeklo. Još jedno vruće jutro na obali. Zrake udaraju o prozore i prodiru kroz škure, zovu vas na kupanje, dosta je izležavanja. Čitave godine čekamo ovaj godišnji odmor, tjedan dva raja u kojem sa svakim uronom spiremo sa sebe dio stresa i potpuno restartamo žice u mozgu. Krema za sunčanje, ručnik, šešir, lagano štivo i što još?

Još nam je samo potrebna haljina za plažu. Iako je vruće i želimo na sebi imati što manje slojeva većina žena će prije ljetovanja ipak otići potražiti zanimljivu haljinu za plažu. To što su temperature zraka gotovo nesnosne ne znači da trebamo prestati biti dame. U redu je razgoliti se na plaži, i iako je kupaći kostim zapravo donje rublje koje se brzo suši, ipak nije prikladno tako sjesti u kafić ili krenuti na plažu samo u kupaćem kostimu.  Zavežite barem pareo oko bokova i sačuvajte malo tajanstvenosti.

Odlučite li se za haljnu za plažu razmišljajte ovako. Nije potrebno na nju trošiti mnogo novca. Vjerojatno će vam potrajati samo ovu sezonu, jer će je konstantno direktno sunce i sol koja će se na njoj kristalizirati uništiti. Stoga odaberite neku koja će odgovarati odabiru kupaćeg kostima i u kojoj ćete se osjećati ugodno. Ništa preusko ili sintetičko, neka se i vaše tijelo odmori baš kao i um.

Najbolji izbor koji će vas ujedno i zaštiti od prejakog sunčevog zračenja lagane su poluprozirne pamučne haljine. Osjećat ćete se kao da na sebi nemate ništa, ali pak biti zaštićene od opakih UV zraka i znatiželjnih pogleda kada to ne želite.

Ako je vaš kupaći kostim šaren tada birajte jednobojnu haljinu za plažu. Ne da li vam se zamarati se sa bojama uvijek se možete prikloniti klasičnoj bijeloj koja će vas čuvati i od pregrijavanja. Ako naprotiv imate jednobojni kupaći kostim sjajno bi bilo odabrati haljinu za plažu sa zanimljivim printom.

Možda da pada na jedno rame i djeluje više kao opušteni T-shirt nego haljina. Možete pronaći i one koje ćete špagicom moći stegnuti u struku kako bi istakle figuru oko koje ste se trudile čitavo proljeće. Stoga imperativ je da odaberete haljnicu u kojoj ćete se osjećati privlačno i komotno. Želimo vam ugodno ljeto bez ijedne brige, vratite nam se odmorni i spremni za nove pobjede.

 Autor: L.K. Foto: conrado/Shutterstock