Haljine od laganog materijala

lagana haljina
Lagana haljina, Foto: Bairachnyi Dmitry7Shutterstock

Ljetne vrućine su neumoljive i ne pokazuju znakove popuštanja. Osjećate se poput ovisnika neprestano tražeći hlad i vjerojatno biste dušu prodali za hladni sokić i zveketavu orošenu čašu punu leda kada uprži na gradskom asfaltu. Kako je moguće izdržati ove paklene vrućine i možemo li ipak ostati moderne i dotjerane čak i na vrućinama kada je sotona digao ruke i otišao se odmoriti u Kanadu.

Naravno da je moguće naći primjerene odjevne kombinacije, samo trebate biti mudre. Odaberite odjevne komade koji vas ni u kojem pogledu neće sputavati. Zrak će moći slobodno kružiti oko tijela i imat ćete slobodu pokreta bilo da bespomoćno dižete ruke prema nebu u pozi u kojoj pitate “Stvarno? 35°C?” bilo da se hladite svojom lepezom za koju ste neki dan zaključile da je najkorisnija stvar koju posjedujete.

Haljine su uvijek odličan odabir za ovu prilku. Ne morate se puno gnjaviti kombiniranjem, odjevene ste u komadu u tili čas, a osjećate se kao da ne nosite ništa. Haljine od laganog materijala poput pamuka ili lana najbolji su odabir za ljeto. Sasvim je vaš odabir hoće li vaša  haljina biti mini ili maksi. Želite li da bude nalik kratkoj lepršavoj tunici ili je vaš izbor ipak profinjena duga haljina s kojom možete produžiti i na neku svečaniju priliku obje su dobrodošle.

Možete ih kombinirati i na ravne cipele poput natikača ili gladijatorica ili pak na espadrile ili platforme s punom petom. Ako odaberete jednobojnu lepršavu haljinu nadopunite je odvažnim dodacima. Prkosne torbice i statement ogrlice, dramatične sunčane naočale poput filmske dive i šešir širokog oboda.

Ako je vaša odabranica ipak neka višebojna haljinica ili čak ona nekog životinjskog printa neka dodaci ostanu neutralni i dostojanstveno samo podupiru ljepotu haljine. Dakle moguće je biti svježe i lijepa i dobro raspoložena i kada se temperature svakodnevno natječu koja će biti veća. Prozujite gradom jedno lijeno popodne i pogledajte što se nudi. Negdje u nekom dučančićiu na jednoj vješalici, prava haljina čeka samo na vas. Pronađite ju.

 Autor: L.K.  Foto: Bairachnyi Dmitry/Shutterstock