Gubitak kilograma tijekom blagdana

razne namirnice

Blagdani su posebno dragi zbog sreće koju donose, ali i zbog ukusnih jela koji se u to vrijeme nalaze na blagdanskom stolu. To je vrijeme kada se kilogrami skupljaju i kada je teško ostati na dijeti. Ali jeste li znali kako se sve više šuška o tome da je moguće izgubiti kilograme tijekom blagdana?

Neka vaš plan mršavljenja započne tako što ćete tijekom najveselijeg mjeseca u godini svako prijepodne rezervirati za ugljikohidrate. Njih je najbolje konzumirati u prvom dijelu dana jer ih do večeri stignete potrošiti, a dobri su i za skupljanje energije.

Nutricionisti su bili složni da svi koji žele smršaviti moraju imati obilan doručak ispunjen ugljikohidratima, ali zato svi ostali obroci tijekom dana moraju biti manji i bez ugljikohidrata. Pokušajte s ovim savjetom i vrlo brzo ćete primijetiti rezultate.

Postoji još jedna zanimljiva taktika, a najveći broj pobornika ima upravo među zvijezdama. Radi se načinu prehrane koji podrazumijeva odnos 80/20. O čemu se radi? Vaša prehrana bi morala sadržavati 80% zdravih namirnica, dok je u preostalih 20% uključeno sve što poželite pojesti. Veći dio vremena se hranite zdravo, a ostatak posvetite svojim malim željama.

Možete pokušati na još jedan način, a to je da se kroz dan hranite zdravim namirnicama i da vaša prehrana ima sve što je potrebno organizmu kako bi mogao izdržati kroz dan. To je povrće, a uz njega i žitarice koje ćete konzumirati ne samo za doručak nego i za ručak.

Večeru rezervirajte za konkretniji obrok koji može uključivati i meso. Dozvoljene su razne namirnice kao što su mliječni proizvodi, meso i jaja. Potrebno je samo da ih unosite u umjerenim količinama. Meso se preporuča samo onda kada vaš organizam to zatraži.

Blagdani mogu biti zabavni i onda kada pokušavate izgubiti kilograme. Ovdje se ne radi o znanstvenoj fantastici, nego o mišljenju nekoliko stručnjaka koji su uz par korisnih savjeta i trikova odlučili pomoći svima koji žele saznati kako izgubiti kilograme tijekom blagdana.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock