Gripa – manje poznati načini kako je spriječiti

Bolesna djevojka, Foto: newphotoservice/Shutterstock

Već i vrapci na granama znaju klasične metode podizanja imunosti, prevencije gripe, ublažavanja simptoma iste. Međutim možete pokušati i s ovim manje poznatim načinima spriječavanja gripe…

Hobiji

Bavite se svojim najdražim hobijima jer dobar osjećaj kojeg te aktivnosti stvaraju ujedno jačaju i naš imunološki sustav. Čitanje knjiga, gledanje filmova, pjevanje – odaberite svoj najdraži hobij i uživajte. Okružite se prijateljima i smijte se iz sveg srca. Jedno istraživanje provedeno u Kaliforniji pokazalo je da je smijeh pravi lijek.

Jogurt

Povećajte unos jogurta, pri tome nije toliko važno kojeg. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Beču pokazalo je da normalan jogurt jača imunitet jednako kao i probiotički. 100 grama jogurta dnevno idealna je količina.

Sauna

Vaše tijelo će odlazak u saunu nagraditi jakim obrambenim sustavom. Određena istraživanja su pokazala da čak 80 posto osoba koje redovito idu u saunu ne pate od prehlada i gripe. Idealno je ići dva puta tjedno.

Trening izdržljivosti

Trening izdržljivosti aktivira naše stanice i jača imunitet. No pripazite, ekstremno treniranje ima suprotan učinak. Trenirajte tri do četiri puta tjedno po 30 do 60 minuta.

Bicepsi

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Engleskoj pokazalo je da klasične vježbe za bicepse pozitivno utječu na imunološki sustav. Dva u jednom – mišićave ruke i zima bez bolesti.

Foto: newphotoservice/Shutterstock