Govor tijela kod pasa

govor psa

Ljubav čovjeka prema ljubimcu je velika, te bi svaki vlasnik psa dao sve od sebe da ga što više može razumjeti. Kako bi vam olakšali komunikaciju i odnos sa vašim najdražim kućnim ljubimcem u nastavku vam donosimo nekoliko prijevoda rječnika vašeg psa.

Prijevod psećeg rječnika

1. Kada ste okruženi s puno ljudi, ako vaš pas sjedne na vašu nogu i još k tome počne režati, znači da vas želi obraniti od nepoznatih ljudi.

2. Kada vam pas sjedne na nogu znači da vas obilježava i da svima želi pokazati da ste vi njegovi.

3. Ukoliko ste loše raspoloženi, vaš pas to jako dobro osjeti i tužan je. Kako bi mu odvratili misli češkajte ga na mjestu gdje najviše voli.

4. Kada pas cvili dok odlazite od doma, to znači da se boji da se nećete vratiti. Prije nego ga ostavite samog, dobro ga istrčite i prošetajte, nahranite i provjerite ima li dovoljno friške vode. Zatim ga odvedite na njegovo mjesto i recite da vas tu čeka. Nakon nekog vremena pas će zaspati.

5. Ukoliko kada se vratite doma, pronađete izgrižen namještaj ili obuću, znači da je vašem psu jako dosadno i da mu je potrebno više kretanja i aktivnosti kako bi se umorio.

6. Pas jako dobro osjeti gdje ste i koliko dugo bolesni. Ako vam često liže određeni dio tijela, znači da vam na tom dijelu nešto nije u redu.

7. Kada vaš pas napravi nešto što ne smije, nemojte ga tući, nego jasno i glasno recite ne. Tučnjavom ćete samo uplašiti i zbuniti psa.

8. Ukoliko vas pas počne pariti po nozi, nemojte mu to dopustiti! To nije igra, nego za pse predstavlja dominaciju, što znači da pas želi pokazati da je on gazda.

I zapamtite, pas nije čovjek, pa onda nemojte s njim na taj način razgovarati i očekivati da vas razumije.

Autor: A.Z., Foto: Aaron Amat/Shutterstock