Glina za lice

lice nakon maske

Vama je važno da imate lijepo lice bez ružnih podstanara koji samo kvare raspoloženje? Onda ste i vi jedna od onih koja pazi na njegu lica te upotrebljava određene proizvode uz koje će koža uvijek biti lijepa. Jeste li čuli za glinu?

Glina za lice je još jedan od načina kako možete pomoći svojoj koži da zadrži sjaj i mekoću kakvu ste imali kao dijete. O njezinoj se ljekovitosti priča još od davnina, a kako i ne bi kada se radi o malim kristalima koji na sebe vežu masnoću i toksine, a istovremeno otpuštaju metale poput cinka i tako pomažu metabolizmu stanica na koži.

Spomenuti kristali nalaze se u glini koja se zbog njih svrstava na sam vrh ljekovitih preparata koji pomažu kod lijepog izgleda svake osobe. Ako su glinu cijenili prije pojave preparata koje danas možete nabaviti u posebnim dućanima, možete i vi biti dio onih koji su svjesni koliko je glina korisna.

Kristali koji se nalaze unutar gline otpuštaju metale poput željeza, cinka, natrija, kalija i magnezija. Postoje nekoliko vrsta gline kao što su ružičasta, bijela, zelena, crvena i mnoge druge. Odabir gline će ovisiti o tome za što vam treba i kakvu kožu imate.

Imate li masnu kožu? Ako ste jedna od onih koja ima ovakav tip kože za vas je crvena glina. Vulcanus glina pored crvene pomaže masnoj koži i to zahvaljujući sumporu koji sadrži.

Ružičasta glina je odlična za obnavljanje kože zato što u sebi ima mangan. Za sve one koji žele postići anti-age efekt za njih je corylus koji uz pomoć sicilija tonizira kožu i obnavlja stanice kože.

Zelena glina je odlična za više toga, a najviše ju koriste oni koji imaju problema s masnom i nečistom kožom. Pored njege lica zelena glina pomaže i kod pojave bolnih mišića te zglobova.

Glinu možete upotrijebiti i kao masku za lice i to tako što ćete pomiješati određenu vrstu gline s eteričnim uljima. Maska bi trebala biti gusta, a svi sastojci koje ste umiješali ravnomjerno raspoređeni.

Bilo bi dobro kada bi masku stavljali dva puta tjedno prije tuširanja. Svaki put kada stavite masku ostavite ju na koži do 20 minuta i zatim isperite. Pričekajte barem 10 minuta kako bi na kožu nanijeli kremu jer je važno da prođe određeno vrijeme kako bi koža prodisala. Odaberite glinu za sebe i imajte uvijek lijepu kožu.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock