Gimnastika lica za manje bora

gimnastika lica

Brinemo za naše tijelo izvodeći razne vježbe kojima ćemo postići ljepši i vitkiji izgled. No, pritom uopće ne razmišljamo o tome da se na isti način možemo boriti i protiv bora. Za njegu lica i prevenciju protiv bora uvijek posežemo za različitim preparatima, ampulama i kremama, a neke žene se čak podvrgavaju i skupim tretmanima botoksa ili plastičnim operacijama. Pitanje je koliko je to sve učinkovito i zdravo.

Bora se možete riješiti na sasvim prirodan i bezbolan način, gimnastikom! Odvojite malo vremena za sebe i shvatit ćete kako će vam se tonus kože i cirkulacija početi popravljati, djelovat ćete mlađe i svježije.

Kada se žene odluče na gimnastiku lica, u pravom planu uvijek im je tretiranje bora. Iznenade se kada shvate da je gimnastika lica i odličan tretman meditacije koji nam donosi mir i opušta cijelo tijelo. Tako se gimnastikom lica ne rješavamo samo bora nego i stresa.

Pročitajte koje vam vježbe mogu pomoći i izbacite skupe kreme iz kupaonice!

Za bolju prokrvljenost kože pomoći će vam vježba disanja. Udahnite duboko iz trbuha i zrakom napunite obraze. Tako premještajte zrak naizmjenično s lijeve na desnu stranu.

Ako imate problematično područje oko usana, obraza ili očiju, možete ga učvrstiti jednostavnom tehnikom smijanja. Uz pomoć palčeva ruku razvucite osmijeh što više možete u svaku stranu dok u isto vrijeme kažiprstima dodirujete dijelove oko očiju tako da ih ravnate. Na taj način sprečavate pojavu novih bora, a koža postaje elastičnija. Vježbu izvodite 5 sekundi, a nakon toga lice odmorite 15 sekundi.

Da bi smanjili podbradak pomoći će vam jezik, tj. vježba kojom ćete ga smanjiti. Izbacite jezik van pa ga odmah povucite unutra, poput zmije. Izvodite ovo brzim ritmom 15 sekundi.

Ako vas muče bore između obrva, pokušajte ih stisnuti tako da izgleda kao da se mrštite. Zadržite tako 5 sekundi pa ih opustiti na 15 sekundi. Da bi spriječili pojavu novih bora dio iznad obrva pritisnite prstima. Opustite oči i područje oko njega tako da rukama kratko povlačite obrve u svim stranama.

Provodite gimnastiku redovito u malim vremenskim intervalima. Preporučuje se odvojiti dva puta na dan po 5-10 minuta za ove vježbe kako bi rezultati bili što bolji. Ako ponekad nemate dovoljno vremena, vježbe možete izvoditi i u uredu, dok kuhate ili dok se vozite automobilom do posla.

Autor: M.L., Foto: yuris/Shutterstock