Frizure za ljeto

kovrčava frizura

Za ljeto se pripremite na osebujnost i usklađenost s modnim trendovima. Ljeto traži moderne frizure, prije svega duge i kovrčave, odnosno bujne, a koje pritom odgovaraju vašem licu.

Dakle pripremite se za frizuru koja će prije svega odgovarati vašem licu i naravno vašoj osobnosti, jer sigurno nećete izabrati preupadljivu frizuru ako ste više tip osobe koji se voli uklopiti, a ne isticati. Smatramo kako je najbitnije ugodno se osjećati u vlastitoj koži i znati nositi ono što je na nama, uključivši i frizuru s kojom moramo biti zadovoljni.

Ljeto je prije svega razdoblje kada si trebamo dozvoliti malo prirodniji, opušteniji izgled, što znači da nam kosa više manje izgleda kao da smo došli sa plaže. Pritom mislimo na prirodno sušenje kose bez fena i dodavanje malo gela, pjene s kojom ju možemo oblikovati da izgleda kako želimo.

Ljeti je najbitnije tretirati kosu sa puno hranjivih sastojaka koji će pomoći vašoj kosi da izgleda zdravije i ljepše. Savjetujemo ukrašavanje kose sa ponekim rajfom, ukosnicama, trakama za kosu, što će kosi dati onaj potrebni, završni dodatak da izgleda onako kako ste zamislili.

Preko dana mislimo kako bi trebali kosu lagano dizati, tako da vam ne prekriva leđa i da se ne znojite, a kad se spusti mrak, raspustiti ju da lagano pada, naravno ako imate dugu kosu.

Imajte na umu kako ljeti kosa puno više traži, ponajviše zbog neprekidnog tretiranja morskom soli, suncem, stoga je bitno paziti koje preparate koristimo. Dakle to trebaju biti preparati koji su prije svega hranjivi i koji ne dozvoljavaju da nam se kosa isušuje više nego što je to potrebno.

Dakle ovo ljeto treba ići za nečim bujnijim, znači ako imate dužu kosu, pokušajte ju kovrčati, a najbolji i najjednostavniji način bez posjeta frizeru je svakako da si ispletete pletenicu, s kojom izgledate super, a drugi dan imate lagano kovrčavu kosu.

Ljeti vam je dopušteno da budete za mrvicu opušteniji nego inače i da se prije svega osjećate dobro u svom tijelu i svim onim što ste odlučili obući i sa frizurom koju ste odlučili složiti.

Autor: S.Š., Foto: dpaint/Shutterstock