Frape od banane

banana shake1

Želite li učiniti nešto dobro za svoje tijelo, nahranite ga iznutra frapeom od banane. Banane slove kao jedno od najzdravijeg voća uopće te se kao takve mogu i trebaju jesti svaki dan. Zašto ih ne biste isprobali kao glavni sastojak ili kombinaciju u raznim receptima i tako obogatili okuse i mirise svog frapea?

Iznimno zdravi i hranjivi, ali i ukusni, frapei od banane vrlo se lako pripremaju i kao takvi mogu se piti u sklopu međuobroka ili jesti kao baza u glavnom jelu. Sve to zavisi od toga koje ćete sastojke kombinirati uz bananu. Obično se popiju kao gusti sok i miješaju se s mlijekom, jogurtom ili nekim od biljnih mlijeka koji su uz bananu baza frapea.

Dodajte u frape od banane još bilo koji sastojak koji imate kod kuće, a kao ideju pročitajte neke od recepata u nastavku.

Za frape od banane će vam prvenstveno biti potreban dobar blender. Neki drugi tajni sastojci bit će potrebni da obogate okus frapea od banane. Budite kreativni i kombinirajte sastojke i ubrzo ćete postati pravi stručnjak za pripremu frapea od banane.

Da bi brzo vratili energiju i odmah se osjećali bolje, bilo da se radi o napornom i stresnom danu ili samo želite poraditi na imunitetu, isprobajte recept koji će učiniti čudo za vaše tijelo.

Izrežite bananu na sitne ploške te joj dodajte 3 dcl mlijeka. Mlijeko možete kombinirati pa tako umjesto kravljeg ponekad isprobajte i bademovo mlijeko. U smjesu dodajte još žlicu meda i 2 žličice slatkog vrhnja i sve izblendajte. Na kraju frape možete ukrasiti i s malo šlaga. Popijte ga dok je svjež i osjećajte kako vam se tijelo puni energijom.

Ako biste htjeli frape od banane pripremiti kao glavni obrok, dobra ideja neka vam bude da ga konzumirate za doručak. Pošto je banana kalorično voće s visokim udjelom ugljikohidrata nema ništa boljeg nego da njome započnete dan, razbudite tijelo i pripremite ga za dnevne izazove!

Izrežite jednu bananu i dodajte joj 4 dcl mlijeka. U smjesu dodajte 4 žlice zobenih ili miješanih pahuljica te malo iscijeđenog soka limuna. Izmiksajte sve u blenderu i ukrasite ukusnom tamnom čokoladom.

Pogledajte u videu korake kako napraviti frape od banane!

Autor: M.L., Foto: Suzette/Wikimedia