Eterično ulje čajevca za masnu kožu

ulje čajevca
Ulje čajevca, Foto: crystalfoto/Shutterstock

Eterična ulja od davnine su poznata kao ona koja mogu pomoći pri raznim oboljenjima ili problemima a ujedno ih možemo koristiti i kao sredstvo opuštanja i pronalaska unutarnje ravnoteže. Ona su zapravo koncentrati biljaka iz kojih se dobivaju i stotinu su puta jačeg učinka od korištenja same biljke.

Čajevac i njegovo eterično ulje podrijetlom su iz Australije. Njegovog djelovanja još su bili svjesni i starosjedioci ovog kontinenta. Djeluje antibakterijski i pročišćava stoga se na početku poput paste koristio za saniranje rana i ozljeda.

Početkom 20. st. otkriveno je da je vrlo jak antiseptik koji kožu ostavlja nedirnutom dok se obračunava sa gljivicama i virusima.

Masovna proizvodnja antibiotika nakon Drugog svjetskog rata malo je pogurala u stranu čajevac i njegova fantastična svojstva. No on se sredinom 80-ih vraća sa margine i do danas onaj koji dolazi iz Australije ostaje najkvalitetniji.

Njegova učinkovitost dokazana je na viruse i gljivice, može zaliječiti infekcije dišnog ili mokraćnog i spolnog sustava, ali mi ćemo govoriti o njegovom djelovanju na probleme akni i nečiste kože.

Masna koža, iako dugo ostaje mladolika jer je stalno zaštićena tankim slojem sebuma, ipak ima i mane. Vrlo brzo nakon čišćenja počinje pretjerano lučiti loj i sjajiti se. Sve to uzrokuje začepljene pore koje zatim, ako se ne očiste na vrijeme, uzrokuju  nepravilnosti poput, mitisera, prištića ili u najgorim slučajevima akni.

Čak i u najgorim slučajevima ulje čajevca se pokazalo kao odličan način borbe protiv ovih problema. U preparatima od čajevca koji su namijenjeni korištenju na koži udio koncentriranog ulja uvijek je oko 1.25%. Rijetko se, osim u aromaterapiji, ovo ulje korisiti samostalno pošto je vrlo intenzivno.

Ono djeluje na način da već počinje liječiti stare akne i prištiće i ujedno poravlja strukturu kože koja je njime bila oštećena dok istovremeno njegovo antibakterijsko djelovanje onemogućava stvaranje novih prištića. Na taj način pokazao se kao jedan od najučinkovitijih sastojaka za borbu protiv nečiste kože.

Zadaje li i vama masna koža i problemi koji je prate glavobolje iskušajte neki od prozvoda koji u sebi sadrže pravo ulje čajevca. Rezulati neće izostati. Želimo vam ostvarenje sna o lijepoj i blistavoji koži.

 Autor: L.K. Foto: crystalfoto/Shutterstock