Energetskom obnovom doma do smanjenih računa

niskoenergetska kuća

Izolacija Multiporom je odlično rješenje. Zainteresirala Vas je mogućnost da svoj dom učinite energetski efikasnim? Evo nekoliko pravila koja treba poštivati. Dobra vanjska izolacija toplinu će zadržavati unutar zidova zimi, a vrućini ljeti neće dopustiti zagrijavanje unutarnjeg prostora.

Najosjetljiviji dijelovi konstrukcije su vanjski zidovi, krov, podovi i vanjska stolarija. Zaštitite li njih od prodora hladnoće i vrućine, zaštitili ste i sebe, svoj dom, ali i novčanik, jer režije će sigurno biti znatno niže.

S vanjske i s unutarnje strane – Multipor

Najvažnije je obnoviti i izolirati vanjsku ovojnicu doma. Već time ćete značajno podići energetsku učinkovitost Vašeg životnog prostora. Zbog svojih karakteristika Multipor je izvrstan odabir za izolaciju, osobito kod renoviranja. To je prirodan materijal, a “porasta” struktura omogućava mu da u isto vrijeme bude odličan izolator i čvrsti graditeljski element otporan na pritisak, što mnogi izolacijski materijali nisu. Također je i paropropustan, pa omogućava zgradi da “diše”. S njime se jednostavno radi. Ploče se lako pile i lijepe, pa za mnoge zahvate nećete trebati unajmljivati radnike.

Izolirati možete i sami

S unutrašnje strane, prilikom renoviranja, Multipor je praktičan, ne samo kao izolator već i kao sredstvo izravnavanja zidova. Baš zato jer je ekološki, otporan na vlagu i zato jer se s njime lako rukuje, brojni su majstori amateri zahvate na adaptaciji svojih domova bez problema napravili sami. Budite i Vi među njima! Tako ćete uštedjeti još i više!

Na stranicama renoviranje.hr pronaći ćete detaljno kako sami možete izolirati i obnoviti pojedine dijelove doma, ali i kako uštedjeti, zašto je super Ytong krov, te što je to niskoenergetska kuća (fotografije prikazuju klasičnu obiteljsku kuću koja je renoviranjem te upotrebom Ytonga i Multipora postala niskoenergetska).

Zanima Vas više? Pitajte iskusnog Ytong majstora Deana! Kliknite ovdje.