Đumbirova voda za mršavljenje

đumbirova voda za mršavljenje

Jedan od poznatih recepata za detoksikaciju organizma je đumbirova voda koja je zdrav i ukusan napitak jer osvježava, a tijelo štiti od infekcija i čisti od toksina. Đumbirova voda odlična je i za mršavljenje.

Radi se o ljekovitoj namirnici koja se koristi kao lijek protiv mučnine i povraćanja, a mogu ju koristite i i svi ostali koji imaju problem s mučninom, bez obzira na drugo stanje.

Zbog moćnog gorkog korijena đumbir je često povezan s dijetama, a s obzirom na svoj sastav znatno poboljšava i utječe na probavu, liječi zatvor i ubrzava metabolizam.

Đumbir potječe iz Azije i koristi se kao začin te je značajan izvor fosfora, vitamina C, minerala kalija i niacina. Đumbirova voda se koristi protiv povraćanja i mučnine u vožnji, a njegov korijen je odlično prirodno sredstvo protiv mučnine.

Đumbirova voda za mršavljenje

Već neko vrijeme želite smršaviti, ali bez većih rezultata? Pomoći si možete na razne načine, pa tako i konzumacijom određenih namirnica.

Od đumbira se preporučuje napraviti napitak koji će pomoći u mršavljenju jer je đumbir izvor zdravlja za cijeli digestivni sistem koji pomaže u protoku i reguliranju hrane kroz crijeva. Nakon što se sve spusti u želudac na dolazi do postepenog gubitka kilograma.

Korijen đumbira ima značajan izvor vlakana te povećava gastrointestinalnu pokretljivost i pojačava metabolizam zbog čega sagorijeva masne naslage na tijelu.

Baš iz toga razloga i zbog takvih blagotvornih svojstava đumbirova voda je najbolji napitak za mršavljenje jer će uspješno otopiti salo na trbuhu i skinuti kilograme.

Đumbir reducira proizvodnju kortizola zbog čega je neophodan za regulaciju energije i metabolizma, a ako se poveća nivo kortizola u tijelu može doći do pojava naslaga na trbuhu i debljanja.

Sve se to najčešće dogodi zbog stresa koji je jedan od najčešćih uzročnika debljanja, a upravo zbog toga nutricionisti preporučuju upotrebu đumbira za mršavljenje.

Negativni efekti konzumacije đumbirove vode za sada još nisu zabilježeni, ali je potrebno konzumirati je umjereno. Baš kao i sa svakom drugom namirnicom ni ovdje nije potrebno pretjerivati.

Preporučena dnevna doza korijena na dan iznosi oko jedan gram i te se količine treba pridržavati. Mogu ga konzumirati i djeca, a odličan je za jačanje imuniteta te povećanje energije i snage.

Autor: A.Z., Foto: Elena Schweitzer/Shutterstock