Đumbir za mršavljenje

đumbir za mršavljenje

Jeste li znali da se đumbir, osim velikih ljekovitih svojstava, može pohvaliti i time što je odlično sredstvo za mršavljenje? Nekoliko svojstava đumbira savršeno utječu na gubitak tjelesne težine zbog čega se đumbir smatra odličnim sredstvom za zdravo mršavljenje. Saznajte kako vam đumbir može pomoći da izgubite kilograme na prirodan, zdrav i jednostavan način.

Đumbir za probavu

Đumbir pomaže u probavi, tako da je poboljšava povećanjem pH vrijednosti u želucu, te stimulira probavne enzime. A s obzirom na to da đumbir spada u vlaknastu hranu, povećava se i pokretljivost crijeva.

Zbog đumbira se bitne hranjive tvari brže apsorbiraju, a nebitni sastojci se brže izlučuju, kao što je opstipacija i nadutost. Efikasniji probavni sustav puno bolje obrađuje unesene namirnice, što doprinosi mršavljenju.

Kako ubrzati metabolizam

Đumbir potiče metabolizam te povećava sagorijevanje masti. Kada se potiče metabolizam gube se masti koje su pohranjene u tijelu, što osim mršavljenja, potiče i snižavanje razine triglicerina i kolesterola.

Đumbir u prahu ima značajan učinak kod zagrijavanja organizma, smanjenja gladi, te veću puninu želuca. Osjećaj smanjenja gladi može trajati i do 6 sati nakon konzumacije.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je mirisan, jednostavan i ukusan, te se kod mršavljenja najviše preporučuje za konzumaciju, posebice prije doručka s malim dodatkom limuna.

Zavisno od toga što više volite, možete ga piti toplog ili ohlađenog. Preporučuje se popiti dnevno do pola litre čaja od đumbira, a ako ga pijete kao lijek, dozu morate još povećati.

Čaj od đumbira koristi se za liječenje upala u tijelu, kod probavnih problema, kod liječenja migrena te kod borbe protiv mučnina i proljeva. U Kini se pije tradicionalno sa smeđim šećerom, a u Koreji s medom.

Ovaj ljekoviti čaj prepun je vitamina D, C i B6 te kalija i magnezija. Sadrži i velik broj raznih esencijalnih ulja.

Ako ne želite koristiti šećer preporučuje se kombinirati đumbir i med jer daju odlične rezultate kod mršavljenja i liječenja mnogih bolesti.

Ayurvedska medicina

Kod Ayurvedske medicine se đumbir preporučuje za mršavljenje u tri koraka. Prvi korak je da se čaj od đumbira pije kroz tri puta u danu, kako bi se poboljšala probava.

U drugom koraku se treba žvakati kriška đumbirovog korijena par minuta prije svakog obroka. Može se pomiješati mala količina naribanog korijena đumbira s malo soli i limunovog soka. Dovoljna su dva prstohvata smjese prije obroka, a osim što će poboljšati probavu, imat će utjecaj i na umanjenje apetita.

Treći korak je korištenje đumbira kao začin, što je najpristupačnije. Uz mentu, krastavac i limun, đumbir je glavni sastojak za popularni napitak za ravan trbuh, mršavljenje i detoksikaciju.

Đumbirova voda za mršavljenje

Zbog sve više onih koji žele smršaviti na raspolaganju je velik broj dijeta od kojih svaka ima svoja pravila kojih bi se trebalo pridržavati želite li što prije rezultate. No, zaboravite na dijete ako želite zdravo smršavjeti i zadržati vitku liniju. Isprobajte đumbirovu vodu za mršavljenje.

Đumbir je u svakom obliku odličan za borbu protiv loše probave, debljine i nadutosti. Najbolje je napraviti Sassy vodu tako da pomiješate tanko narezani krastavac bez kore, listiće mente, naribani đumbir i narezani limun. Sve sastojke trebate staviti u vodu i ostaviti da odstoje preko noći te ih drugi dan konzumirati.

Autor: A.Z., Foto: P. R./free images