Duge haljine za proljeće

duga bijela haljina

Ne znamo jeste li pobornica dugih ili kratkih haljina, jeste li odvažna heroina, neizlječiva romantičarka, žena sa stavom ili srednjoškolka koja se samo želi zabavljati i igrati modom. U koju god kategoriju spadate, ovo proljeće će vas dočekati s fenomenalnim iznenađenjem.

Do sada je grad bio preplavljen kratkim haljinicama i debelim grilonkama, obično popraćene gležnjačama ili visokim kožnim čizmama. Znamo da ne izgleda tako, no bacimo li pogled kroz prozor proljeće je iza ugla. Stoga prošećite gradom u svojim, još uvijek nužno nepromočivim cipelama, i pogledajte što se nudi.

Pred nama je veliki povratak dugih haljina koje će vas očarati. Kaže se da je erotično upravo ono što je skriveno. Pa kako možemo i zamisliti nešto erotičnije od djevojke u dugoj haljini koja ne pokazuje ništa ali ocrtava sve. Mašta nadopunjava praznine i sama piše priče.

Duge haljine oduvijek su bile jedan od klasičnih ženskih odjevnih predmeta. Većinu civilizirane povijesti žensko tijelo se skrivalo u svrhu čednosti i zaštite vrline. Ženska koža nije bila nešto što se uobičajeno otvoreno moglo gledati. Danas je  sasvim normalno pokazati više kože nego ikada prije u povijesti, ali draž dugih haljina ponovo vraća mistiku i romantiku u žensku figuru.

Možete odabrati razne modele. Potpuni hit koji će zarobiti srca nježnih djevojaka koje vole prirodu su printevi. Veliki odvažni printevi u neonskim ili pastelnim bojama rasplesani po lepršavoj tkanini na sretnoj ženi. Možete li zamisliti bolji vjesnik proljeća?

Ako se ipak potpuno želite vratiti korjenima s ovakvim odjevnim komadom, pokušajte odjenuti nešto neobično i upečatljivo. Dugu laganu haljinu s etno uzorkom ili vezom. Možete krenuti u bilo koji dio svijeta, možete imati afričke motive na haljini zemljanih i khaki tonova ili uzeti čistu monokromnu varijantu s vezom na glagoljici.

Izbor je u potpunosti vaš, proljeće je doba kada se budi sve u prirodi i stoga je najbolje vrijeme da probudite svoju kreativnost i svoju unutranju božicu. Omotajte je u slojeve prštave lake tkanine i nema toga što vam ovoga proljeća neće ići po planu.

Autor: L.K., Foto: conrado/Shutterstock