Dubrovnik – magična Hrvatska destinacija

grad dubrovnik

Na spomen Hrvatske prvo što ljudima pada na pamet je Dubrovnik – simbol hrvatskog turizma i jedan od najljepših gradova u Europi i svijetu. Stoga i ne čudi činjenica da je većina stranih turista prije čula za Dubrovnik nego za Hrvatsku.

Povijesni grad osnovan u 7.stoljeću danas predstavlja najposjećeniji muzej na otvorenom u svijetu. Krenemo li šetnjom najpoznatijom i najljepšom ulicom u Dubrovniku – Stradunom, doći ćemo do Velike i Male Onofrijeve česme, Orlandovog stupa, crkve Sv. Vlaha, Kneževog dvora i brojnih drugih kulturno – povijesnih atrakcija. Upravo radi toga pod UNESCO – vom zaštitom nalazi se gotovo cijeli grad.

Dubrovnik je gotovo jednako posjećen i ljeti i zimi. Ovdje turistička sezona traje cijele godine! I ne čudi ova činjenica, jer bilo kada da posjetite ovaj magični grad, imate što vidjeti i uživati u brojnim atrakcijama od koji zastaje dah.

Želite li vidjeti Dubrovnik na dlanu, napraviti neke od najljepših panoramskih fotografija, svakako posjetite vidikovac smješten na brdu Srđ. Vožnja žičarom od stare gradske jezgre Dubrovnika traje svega 4 minute. A onda, kada stignete i pogledate ljepotu Dubrovnika i okolice koja se pruža s vrha brda, shvatit ćete zašto je ovaj grad jedan od najljepših na svijetu!

Treba istaknuti kako je Dubrovnik omiljena destinacija i za vjenčanja. Svake godine ovdje sudbonosno “da” kaže na stotine parova. Nakon razgledavanja grada, svakako posjetite i okolne otoke (Otok zaljubljenih – Lokrum, Elafitske otoke bogate prirodnom i kulturnom baštinom…) ali i Nacionalni park Mljet koji predstavlja pravu oazu netaknute prirode.

Uživajte u najljepšim plažama na Jadranu, kristalno čistom moru, očaravajućim zalascima sunca, ali i brojnim sportsko – rekreacijskim aktivnostima. Kada padne noć, Dubrovnik postaje grad zabave i noćnoga provoda. Uživati možete u brojnim koncertima, predstavama na otvorenim ljetnim pozornicama, ali i vrhunskim plesnim ritmovima koji dopiru iz najmodernijih diskoteka i noćnih barova u kojima zabava traje do jutarnjih sati.

Svakako planirajte i posjet najstarijoj hrvatskoj manifestaciji – Dubrovačkim ljetnim igrama koje se svake godine odigravaju u srpnju i kolovozu. Ovaj festival utemeljen je davne 1950. godine. Za vrijeme trajanja festivala, grad posjećuju najpoznatiji svjetski umjetnici i kazališni glumci koji održavaju brojne glazbene, dramske i plesne priredbe.

Ponuda privatnoga smještaja u Dubrovniku na svjetskoj je razini. Najbolji svjetski hoteli, vile, apartmani, pansioni, hosteli i kampovi zadovoljiti će svačije potrebe. Tko jednom posjeti ovaj čarobni, povijesni grad – uvijek se vraća!