DTS terapija uz pomoć dermorolera

U današnjem svijetu kada smo skoro svi zaluđeni time da izgledamo što bolje i naravno mlađe, posežemo za metodama koje su postavile svojevrsne temelje novijih tretmana i načina rada na našem tijelu. DTS tretman je zasigurno jedan od njih, a radi se o najprirodnijem načinu koji potiče proizvodnju kolagena i na taj način dosta brzo zacjeljuje sve vrste ožiljaka te umanjuje bore i uklanja strije.

Kozmetički tretman, Foto: Geanina Bechea/Shutterstock

Kada bi malo više objasnili samu metodu rada rekli bi da se radi o tretmanu gdje se koristi valjak s iglicama s kojim se prelazi po koži. Cilj valjka je da izazove površinska oštećenja kože koja potiču obnavljanje kože. Sama metoda jedinstvena je po tome što se oslobađaju faktori rasta koji potiču razvoj novih kapilara čime jača prokrvljenost kože.

Sami postupak zapravo djeluje kao laser koji umjesto optičke energije koristi mehaničko oštećenje kože pomoću iglica. Metoda se smatra izrazito efikasnom kod ožiljaka koji su ispod nivoa kože, kod dubokih ožiljaka i ožiljaka se većim defektom kože.

U svemu tome bitan je i razvoj novog kolagena za smanjivanje ožiljaka i bora, gdje oštećenja kože omogućuju da razne materijale ubacimo direktno kroz kožu, jer nastaju kanali kojima ti materijali prodiru u kožu.

DTS metoda se najčešće koristi za pomlađivanje kože uz uklanjanje površinskih nepravilnosti, zatim smanjivanje bora oko očiju te smanivanje strija. Isto tako se koristi za povratak pigmentacije kod ožiljaka i strija te smanjivanje ožiljaka svih vrsta osim keloida i hipertrofičnih ožiljaka.

Budući da nijedan postupak nije siguran sto posto savjetuje se da se 30 dana nakon tretmana izbjegava sunce te solarij, a poznato je kako se rijetko može javiti i crvenilo kože. Da bi tretman bio uspješan dovoljno ga je ponoviti 2 do 5 puta s razmakom od 3 do 4 tjedna.