Drvenik Veli, otok mira i netaknute prirode

otok drvenik veli
Otok Drvenik Veli, Foto: b.roveran/Wikimedia

U neposrednoj blizini Trogira nalaze se dva poprilično zanimljiva otoka, koji će zagolicat vašu maštu barem što se tiče odmora u stilu Robinsona Crusoa. Drvenik Veli je otok koji se nalazi sjeverozapadno od Šolte, od kojeg ga dijeli Šoltanski kanal. Najveće naselje na otoku je Drvenik Veliki, koji se ujedno smatra i administrativnim gradskim naseljem Trogira.

Drvenik Veli okružuje nekoliko manjih otoka Krknjaš Mali i Krknjaš Veli, a južno se nalazi Orud i Mačaknar. Obala otoka se smatra razvedenom, s puno uvala i to pješčanim i šljunčanim plažama.

Drvenik Veliki smatra se idealnim mjestom gdje možete postići dugo željeni mir i opuštenost. Naime Drvenik se smatra otokom mira, netaknute prirode i prije svega čistih plaža.

Odlučite li se na dolazak htjeli bi vam usmjeriti pozornost na uvalu pod nazivom Grabula, koja je zaštićena od svih vjetrova, gdje na južnoj strani otoka možete vidjeti uvalu Solinsku, a na istočnoj strani sidrište kod otočića Krknjaši.

Drvenik Veli smatra se idealnim mjestom za sve one koji vole malo aktivniji odmor, gdje se možete upustiti u istraživanje otoka, bilo šetnjama po raznim stazama okruženi prekrasnim šumama, bilo bicikliranjem po biciklističkim stazama koje će vam priuštiti poseban doživljaj razgledavanja otoka.

Pored prekrasne prirode, možemo vam preporučiti uživanje u brojnim restoranima, pizzerijama i konobama, gdje možete uživati u vrhunskim i domaćim specijalitetima.

Ako se odlučite na dolazak na otok koji prije svega obiluje netaknutom prirodom i mjestima gdje se zaista osjećate kao da ste jedini na svijetu, Drvenik nudi par znamenitosti koje isto tako vrijedi vidjeti, a to su župna crkva sv. Jurja sa župnim kućama, ljetnikovac Moretti, ljetnikovac Tironi te ruralna cjelina Rušinović.

Drvenik Veli je idealno mjesto ako želite spojiti ugodno s korisnim, odnosno ako se želite baviti nekom aktivnošću, a istovremeno uživati u prekrasnoj prirodi na pješčanim plažama, gdje ćete se zaista moći odmoriti i postići određeno stanje savršenstva.

Foto: b.roveran/Wikimedia