Drugačije pleteni rep

cesljanje-kose

Ako volite frizure s pletenicama u repu, donosimo vam jednu vrlo zanimljivu. Pletenice su vrlo zabavan i dojmljiv način podizanja kose s lice. To je frizura koja nikada ne prolazi nezamijećeno, čak i ako se nosi u ležernim situacijama. Pletenice su glavni izbor i kod svečanih frizura, upravo zato što mogu pokazivati raskoš, ali i decentnost. One su kroz povijest krasile glave i princeza i djevojaka sa sela, baš kao što danas s njima možemo i na svadbu i u šetnju.

Frizura koju vam ovdje donosimo vrlo je jednostavna za napraviti. Možete je napraviti i sami sebi, ne treba vam nikakva pomoć. Ako u početku ne budete toliko vješti, probajte frizuru napraviti nekoliko puta, dok se ne izvježbate. Na ovakav drugačiji način ispleteni rep, dobit ćete sjajan efekt boho frizure i njime znatno osvježiti svoju frizuru i izgled. Doista se isplati odvojiti koju minutu više za napraviti je, umjesto da samo podignete kosu u običan rep. Sve što vam treba za ovu frizuru je češalj i nekoliko malih gumica za kosu. I naravno, malo vještine.

Za početak se dobro počešljajte. Napravite razdjeljak na onu stranu gdje ga i inače nosite. Odvojite gornji dio kose, kao kada radite polupodignutu kosu. Podijelite podignuti dio na tri jednaka pramena i ispletite u običnu pletenicu. Na kraju je vežite jednom malom silikonskom gumicom. Ova gumica bit će najbolja za ovakvu namjenu, jer je malena i čvrsto drži male pramenove kose. Neće kliziti s kose kao velika gumica za kosu.

Pramenove u pletenici malo raširite. Na vrhu pletenice razdvojite vlasi i napravite jednu malu rupu, pa kroz nju provucite cijelu pletenicu.
Sa strane kose uzmite dva manja, ali jednaka pramena. Svežite ih iza glave, pa provucite kroz pletenicu. Možete ih zarolati kako bi vam bilo lakše provući ih. Uzmite još dva pramena, ispod ova prva dva, također ih svežete kao uzice na tenisicama, pa i njih zarolajte i provucite kroz pletenicu. Ostatak pramenova vežete s pletenicama koje ste napravili, tako da dobijete niski rep.

Na ovaj način dobili ste frizuru s malo drugačijim repom. Frizuru možete još i posprejati lakom za kosu, kako bi se duže održala. Ovu efektnu frizuru možete nositi u mnogim prilikama. Ako je ukrasite umjetnim cvijećem ili nekom drugim ukrasima za kosu, dati ćete joj još više efekta.

Autor: V.B., Foto: gpointstudio/Shutterstock