Dr. Oz tajne mršavljenja

mrsavljenje

Popularni dr. Oz u svojim emisijama redovito govori o zdravoj prehrani, a u jednoj nam je otkrio tri međunarodne “tajne” koje pomažu pri mršavljenju. Ako i vi počnete prakticirati ove savjete možete izgubiti do 8 kilograma u godinu dana.

Prva međunarodna tajna dolazi iz Mađarske. Način na koji Mađarice spremaju povrće osigurava sigurno mršavljenje. U kiselom povrću gotovo nema kalorija i zato je to idealna hrana za grickanje, posebice ako želite smršaviti. Ocat koji se koristi u povrću može vezati na sebe masne stanice pa tako olakšava gubitak suvišnih kilograma. No, kod ovakvog povrća ipak treba pripaziti na količinu šećera i soli koju sadrži.

Dr.Oz spominje Švicarsku kao drugu međunarodnu tajnu za učinkovito mršavljenje. Otkriva da tajna lijepog struka Švicarki je u redovitoj jutarnjoj porciji mueslija. Onima kojima je zobena kaša dosadila, neka ju zamijene mueslijem. On sadrži žitarice od cjelovitog zrna što znači da sporo otpušta energiju pa vas dugo drži sitima i kontrolira želju za slatkim. Ove žitarice je najbolje kombinirati s niskomasnim jogurtom ili obranim mlijekom, a ako dodate šaku bobičastog voća ili orašastih plodova, imate potpun i zdrav doručak.

Zadnja tajna koju nam dr. Oz otkriva je tajna iz Južne Afrike koja je toliko multikulturalna da ju zovu i “dugina kuhinja”. No ovdje nije samo naglasak na onom što ljudi jedu kako bi bili zdravi i vitki, nego ono što piju. A ovdje piju puno rooibos čaja.

Rooibos čaj ne sadrži kofein, pa je za razliku od crnog čaja, prigodan u svako doba dana i kod svih dobnih skupina, a naročito je dobar za osobe koje pate od nesanice, stresa, napetosti i slično. Ovaj čaj je prirodno blago sladak pa ga nije potrebno dodatno sladiti. I vi možete pokušati jednu šalicu kave zamijeniti ovim čajem i u godinu dana možete skinuti gotovo četiri kile samo zbog toga. Ovaj čaj se može piti i hladan, može se koristiti u koktelima i miješati s narančinim sokom.

Autor: S. G., Foto: CandyBox Images/Shutterstock