Donje rublje od čipke

Čipkasto rublje
Čipkasto rublje, Foto: bebeauty/Shutterstock

Žensko donje rublje ne služi samo potpori tijela i udobnosti. To će zasigurno potvrditi svaka žena. Donje rublje također treba izgledati privlačno i senzualno. Žena koja nosi takvo donje rublje, osjeća se bolje, a tako onda i izgleda. Ne kaže se uzalud da odijelo čini čovjeka.

Ove jeseni u modi je čipka i sve što sadrži takav uzorak. Između ostalog, tu se zasigurno ubraja i donje rublje. Kada se čipka uopće pojavila? Naime, prvi se puta počela proizvoditi u zemljama zapadne Europe. Kako je industrija bila slabo razvijena, proizvodnja se odvijala kod kuće, odnosno ljudi su čipku proizvodili isključivo ručno.

Kod proizvodnje čipke razlikujemo dva različita načina. Jedan je način pomoću igle, odnosno šivanje, dok je drugi način preplitanje. Kod ove se tehnike koriste posebni batići namijenjeni upravo za preplitanje kako bi se dobila čipka. Jedan i drugi postupak nisu nimalo jednostavni, već su komplicirani i zahtijevaju mnogo utrošenog vremena. To je razlog zašto je u prošlosti manji broj žena imao rublje od čipke. Umjesto odjeće, ona se više koristila kao ukras.

Kako se industrija razvijala, tako je postupak dobivanja čipke itekako olakšan. Danas su zato cijene čipkastog donjeg rublja niže nego u prošlosti. Proizvodnja u tvornicama odvija se na mnogo jednostavniji, ali i brži način što je dovoljan razlog niskih cijena ovog nevjerojatno privlačnog odjevnog predmeta.

Čipkaste gaćice i grudnjak u svom ormaru zasigurno ima svaka žena. Provedena istraživanja i svjetske ankete dokazali su da je muškarcima čipkasto donje rublje jedno od najprivlačnijih odjevnih kombinacija na ženi. To nikako ne treba biti čudno, jer je takvo rublje zavodničko i privlači poglede vašeg muškarca. Odaberete li ga, nećete pogriješiti. Osjećat ćete se, a i izgledati savršeno.

Autor: D.Š. Foto: bebeauty/Shutterstock