Domaći piling za usne

lijepe i njegovane usne
Lijepe i njegovane usne, Foto: PutilichD/Shutterstock

Ljepota dolazi iznutra. Naravno ne treba zanemariti vanjsku ljepotu koja se odmah primjećuje i koja ako se ne njeguje može proći poprilično neprimjetno. Za ljepotu treba truda i vremena, jer unatoč činjenici da ste se rodili sa svim potrebnim atributima svjedeno morate voditi računa o kvalitetnoj njezi. Upravo ta njega podrazumijeva pravilan način života, koji opet podrazumijeva kvalitetnu prehranu.

Dakle prije nego što pređete na razne preparate koji će vam pomći do ljepšeg izgleda, morate voditi računa da u svoj organizam unosite sve one namirnice koje u sebi sadrže sve bitne sastojke koji će pomoći boljem zdravstvenom stanju.

Osim zdravih namirnica svakako trebate voditi računa o redovitim pilinzima koji pomažu ukloniti sve nečistoće te pored toga pomažu osvježiti kožu. U zadnje vrijeme isto tako možete jako puno čuti o pilingu usana.

Naravno da u cijelom tretmanu uljepšavanja sigurno niste zaboravili na svoje usne koje isto tako moraju biti njegovane, odnosno koje isto tako trebaju izgledati lijepo. Osim ruža za usne i naravno balzama pokušajte povremeno napraviti piling usana.

Naravno da ne morate svaki put trčati prema kozmetičkom salonu kada želite osvježiti svoj izgled. Isto tako možete i kod svoje kuće napraviti piling koji će pomoći da vaš izgled bude upravo onakav o kakvom ste sanjali.

Dakle ako imate vremena uzmite malo meda i praška za pecivo. Sve dobro promiješajte i laganim potezima nanesite na svoje usne. Držite nekoliko minuta i isperite, a zatim stavite balzam.

Osim meda za piling vam isto tako može poslužiti malo maslinovog ulja i šećera. Pomiješajte ta dva sastojka i nanesite na svoje usne. Nakon nekoliko minuta isperite i namažite balzamom.

Volite li miris cimeta tada pokušajte napraviti ovaj piling. Postupak je sljedeći:

– u posudicu stavite pola žličice šećera

– pola žličice mljevenog cimeta

– pola žličice kokosovog ulja

– sastojke dobro promiješajte

– prije nanošenja pilinga usne dobro očistite

– na čiste usne nanesite piling

– ostavite da djeluje 10 minuta

– isperite mlakom vodom

Autor: S.Š. Foto: PutilichD/Shutterstock