Dnevni make up

dnevni make up

Bez obzira radilo se o svečanom ili dnevnom make upu, važno je da on bude savršen kako bi do kraja mogli postići transformaciju ili samo istaknuti prednosti na licu. Pored toga što šminka mora biti kvalitetna, ona ujedno mora biti pravilno nanešena.

Da bi uspjeli pravilno nanijeti šminku morate poznavati svoje lice te znati koja boja sjenila ide najbolje uz vaše oči i koje sve boje možete kombinirati ako želite postići smokey eyes efekt.

Stručno baratanje četkicom, kistom i tušem još je jedan preduvjet koji treba biti ispunjen, a svaki put prije šminkanja bilo bi dobro imati sliku onoga što želite napraviti.

Dnevni make up za razliku od večernjeg i svečanog ne ide toliko na dramatičnost i privlačenje pozornosti koliko na diskretno isticanje prednosti i pokrivanje nedostataka na licu. Svi ljubitelji dnevnog make upa odlučuju se za ovakav način šminkanja kako za večernje prilike tako i za one svakodnevne.

Kako bi dnevni make up bio savršen potrebno je prvo na lice nanijeti hidratantnu kremu, a nakon nje i bazu ukoliko želite da vam make up traje duže. Neke žene stavljaju samo puder i to je u redu. Kada nanosite puder pazite da ste ga nanijeli preko cijelog lica i bez vidljivih tragova između vrata i lica.

Cilj dnevnog make upa je “što manje to bolje” i zato ne treba pretjerivati sa sjenilima. Bit će dovoljne najviše dvije različite nijanse, a osim njih ne treba zaboraviti na maskaru zahvaljujući kojoj će vaše trepavice dobiti potreban volumen.

Ako ste blijedi i treba vam malo svježine make up možete pojačati i s malo rumenila u nekoj od nježnih i ne toliko upadljivih nijansi. Na kraju slijede usne.

Iako su zadnje ne znači da su manje važne, a možete ih uljepšati sjajilom ili balzamom u boji. Možete staviti i ruž, ali neka on bude u nježnoj nijansi. Potrebno je samo nanijeti željeno sjajilo ili ruž i spremni ste zablistat.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock