Dnevna tjelesna aktivnost

djevojka na vježbanju

Vodite li računa o zdravom načinu života i nije vam svejedno hoćete li danas vježbati barem trideset minuta ili ćete umjesto toga leći i odmarati? Briga oko zdravlja je potrebna kako bi bili zadovoljni kvalitetom življenja i kako bi što duže bili vitalni i što manje razmišljali o bolestima.

Redovita tjelesna aktivnost i zdrave prehrambene navike pravi su način da živite najbolje što možete i od svakog dana iskoristite što više možete. Dobro je imati listu zdravih namirnica koja će vam biti orijentir i uz koju ćete lakše izbjegavati sve štetne navike.

Koliko treba vježbati svaki dan kako bi se rezultati vidjeli što prije? Na temelju provedenih istraživanja pokazalo se da odrasli moraju vježbati barem trideset minuta dnevno, ali ne samo jedan ili dva dana, nego 5 dana umjerenim tempom.

Mnogi imaju problema s pronalaženjem vremena svaki dan da bi napravili nekoliko serija vježbi. Bilo da se radi o prevelikom broju obaveza ili nedostatku želje da se bolje organiziraju, razlog zašto na kraju ipak nisu aktivni koliko bi trebali biti svodi se na to da bi dan trebao trajati daleko više od 24 sata.

Sve je u pravom planiranju, a najbolji raspored uz koji ćete optimalizirati svoje vrijeme pomoći će vam da u jednom danu napravite sve što ste planirali i tako budete zadovoljni svojim izgledom i brojem potrošenih kalorija.

Cilj video priloga je poticanje i osvještavanje važnosti tjelesne aktivnosti kroz svakodnevne životne situacije u kojima kretanjem i aktivnošću kvalitetno pridonosimo svome zdravlju, a što ne zahtijeva neko izdvojeno vrijeme…

Video su snimili Kristian Hrbić, Grgur Bulović, Marko Kolak, Stipo Dajaković, Luka Čupić i Damir Hekić, studenti 3. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu kao dio projekta “Budi aktivan – budi zdrav”.

Foto: Aleksandr Markin/Shutterstock