Djelovanje kave protiv celulita

uklanjanje celulita

Kada dođu topliji dani jedva čekamo da iz teške i tople odjeće uletimo u laganu i prozračnu odjeću koje je nerijetko i kratka. Uzmemo li u obzir još i kupanje na moru koje je naravno, u badiću, mnogo žene padne u malu depresiju kada se sjete da na vrijeme nisu reagirale na uklanjanje celulita sa zahvaćenih područja.

Naime, riječ je o nakupinama celulita zbog loše i nezdrave prehrane, užurbanog i stresnog života te neredovitog kretanja. Svi ti razlozi znatno utječu na pojavu celilita koji ne izgleda nimalo estetski lijepo na našim nogama, stražnjici te ostalim dijelovima tijela kao što su bedra, ruke pa čak i trbuh.

Donosimo vam nekoliko efikasnih metoda protiv celulita u kojima je glavni sadržaj kava.

Kava potiče još od davnina kada je bila vrlo značajna. I dan danas kod većine ljudi jutro niti dan ne može dobro proći bez kave.

Kako biste se riješili celulita pomoću kave, bit će vam potrebna zrnca koja su usitnjena, odnosno mljevena kava koju možete naći i u nekim trgovinama.

Osim toga, i sam talog od kave se pokazao učinkovitim protiv celulita. Dovoljno je samo s manjom količinom vode pomiješati zrnca te ih utrljavati na zahvaćeno kritično područje.

Pomoću zrnca, dobit ćete jedan prirodni poling s kojim ćete potaknuti cirkulaciju u tijelu, a celulit i masne naslage će se brže početi uklanjati i topiti.

Ako vam nisu dovoljna samo zrnca od kave, postoji još jedan trik i metoda kod uklanjanja celulita pomoću kave. Potrebno je pomiješati med s vrućom vodom, zrncima kave te eteričnim uljem neke citrus vrste kao što je limun ili naranča. Dobivenu smjesu je zatim potrebno utljati na kritična područja kako bi efikasno djelovala.

Osim kombinacije meda s kavom, postoji još jedna kombinacija, ali sa soli. Potražite u trgovinama čistu morsku sol te je pomiješajte u istom omjeru sa zrncima kave. Za još bolji učinak možete se poslužiti i nekim njegujućim uljem koje također treba pomiješati.

Dobivene sastojke umasirajte na kožu te koristite nekoliko tjedana prije odlaska na more.

Autor: A.B., Foto: Deklofenak/Shutterstock