Dijeta s lubenicama

lubenica

Ah imam višak kilograma i ne znam što da napravim. Takav problem muči mnoge, a radi se o krivom odabiru namirnica, premalo aktivnosti i stresu koji dovode do nezadovoljstva trenutnim izgledom. Vitka linija moguća je uz promjenu svakodnevnih rituala koje ste dosada imali.

Uz nekoliko korisnih savjeta vaša će linija biti onakva kakvu ste željeli. Danas postoji puno dijeta od kojih svaka ima svoja pravila kako najbolje i najbrže smršaviti. Ovisno kakvog ste zdravstvenog stanja vaš će se odabir prema tome orijentirati, a i prema onome za što se odluči liječnik koji najbolje poznaje vašu povijest bolesti.

Dijeta s lubenicama poznata je kao učinkovita dijeta koja gubitak kilograma duguje tome što sadrži preko 90% vode. Voda ili tekućina je od velike važnosti kod mršavljenja, a osim toga lubenica je poznata kao voće koje obiluje mineralima i vitaminima.

Lubenica nema kolesterola niti masnoće. Njena kalorijska vrijednost iznosi oko 20 kalorija na 200 g., a bogata je kalijem, vitaminom A, C i B6. Osim prijeko potrebnih vitamina sadrži i likopen za koji se pokazalo da je najjači antioksidans. Lubenica je i prirodni diuretik, a svakako je jedan od najslađih načina kako smršaviti i očistiti organizam od toksina.

Započnite najslađu dijetu i za 5 dana očekujte gubitak kilograma. Neka vam se doručak bazira na jednoj kriški lubenice, jednoj šalici čaja te 40 g tosta. Nastojte svaki dan popiti oko 10 čaša obične vode, čaja ili prirodnog soka.

Prvi dan za ručak pojedite 100 g kuhane riže, 100 g kuhanog mesa i jednu krišku lubenice. Za večeru se počastite 1 kriškom lubenice, 1 šnitom tosta i 50 g svježeg sira.

Drugi dan za ručak uzmite 1 krišku lubenice, 1 šnitu tosta i 60 g kuhanih pilećih prsa. Za večeru pojedite 1 krišku lubenice, 1 šnitu tosta i 90 g kuhane kuhane ribe.

Treći dan za ručak ide 40 g tjestnine u umaku od sira i rajčice, dok količina lubenice nije ograničena. Večera mora započeti sa salatom od krastavaca, rajčice, paprike, zelene salate i luka te 1 kriške lubenice.

Četvrti dan možete si priuštiti juhu bez mesa, 60 g kuhane piletine, 1 šnitu tosta i 1 krišku lubenice. Večera je u znaku 1 do2 kuhana krumpira i lubenice koliko možete pojesti.

Peti dan za ručak ide 60 g kuhanog mesa sa šampinjonima i lubenice koliko možete pojesti. Za večeru pojedite 40 g svježeg sira, lubenice koliko želite i 3 šnite tosta. Smršavite i osjećajte se dobro.

Autor: S.Š., Foto: PonomarenkoNataly/Shutterstock