Dijeta s limunovim sokom

limun

Dijeta s limunovim sokom vrlo je popularna jer osim što omogućuje mršavljenje, vitamin C iz limunova soka djeluje detoksicirajuće na organizam te pomaže izbacivanju toksina iz tijela, čišćenu kože, izbacivanju viška tekućine i poboljšanju probave.

Kako se približava proljeće svi se odlučujemo na zdraviju prehranu, tražimo najbolje i najučinkovitije dijete… Dijeta s limunovim sokom zapravo nije dijeta jer jedete kao i do sada osim ako sami ne odlučite smanjiti količine.

Dijeta se sastoji od 7 dana, ali može je se produljivati koliko želimo. Limunov sok nije toksičan, višak vitamina C iz limunova soka tijelo će se riješiti prirodnim putem te se ne trebamo plašiti posljedica. Jedino na što morate pripaziti je na caklinu zubi, pogotovo ako su vam zubi osjetljiviji. U tom slučaju samo konzumirajte limunov sok sa slamkom tako da su zubi što manje izloženi.

Prvi dan u čašu s vodom iscijedite jedan limun i to popijte, najbolje na tašte ujutro čim ustanete. Drugi dan povećajte količinu za jedan i tako pijete sok dva limuna. Treći dan tri limuna i tako do sedmog dana kada pijete sok od sedam limuna razblažen s vodom.

Ako dijetu produžujete dulje od sedam dana, onda samo krenete ispočetka. Tako osmi dan ponovo pijete sok jednog limuna. Za bolje rezultate bi možda bolje bilo napraviti pauzu pa onda nastaviti nego odmah produžiti s dijetom.

Limunov sok djeluje tako da ubrzava metabolizam, pomaže razgradnji hrane u želucu, smanjuje masnoću u krvi i jednostavno aktivira metabolizam i sam organizam. Limun dijeta je najbolja za rano proljeće jer organizam dodatno stimulira na aktivnost i tako se kilogrami lakše gube.

Uz ovu dijetu možete regulirati prehranu i izbaciti slatko te tako smršavite još više. Ako nastavite jesti kao i do sada trebat će vam dulje vremena, ali rezultati neće izostati. Ovu dijetu možete kombinirati koliko god puta godišnje želite, ali morate osluškivati svoj organizam i ako osjetite neke neželjene posljedice prestanite s dijetom ili smanjite količinu limuna.

Fizička aktivnost poželjna je u svakoj dijeti, a u ovoj će drastično ubrzati gubitak kilograma jer limunski sok ipak ne može učiniti sve umjesto vas. Zato uvrstite laganu tjelovježbu u vaš raspored i ubrzo očekujte rezultate.

Autor: J.S., Foto: yonibunga/Shutterstock