Dijeta s jajima

dijeta s jajima

Dijeta s jajima je dijeta od petnaest dana. Najviše koristi ljudima koji imaju višak kilograma, ali pomaže i onima koji imaju problematičnu kožu i imaju problema s probavom. Pokazala se učinkovitom u čišćenju kože, smanjuje njezinu masnoću i daje lijep i mladenački ten.

Dijeta s jajima se pokazala vrlo restriktivnom, pa se savjetuje da prije nego se krene s njom, obave konzultacije s liječnikom, a dok ju koristite neka vaš liječnik nadzire vaše zdravlje, kako ga ne bi ugrozili. Prije početka ove dijete, postavite si ciljeve koji će biti ostvarivi.

Dijeta omogućuje gubitak čak i do jednog kilograma dnevno, iako sve restriktivne dijete donose rezultate od gubitka pola kilograma dnevno. Uz dijetu se preporučuje tjelesna aktivnost, vi odaberite onu koja vam najviše leži.

Pokušajte svoju hranu ne soliti previše, umjesto soli pokušajte sa začinskim biljima, jer sol zadržava vodu u tijelu. Ako imate za skinuti svega nekoliko kilograma ova drastična dijeta nije za vas. Pokušajte s nekom laganijom.

Ponedjeljak za doručak pojedite jednu naranču, dva dvopeka, popijte šalicu kave i čaj bez šećera. Za ručak pojedite jednu naranču, jedno kuhano jaje, jedno kiselo mlijeko, jogurt. Večera neka vam se sastoji od dvije rajčice, dva kuhana jaja, pola kilograma zelene salate i dva dvopeka.

U utorak za doručak i ručak pojedite isto kao i u ponedjeljak, osim večere, tada pojedite oko 100g mljevene govedine, jednu rajčicu, jedan dvopek i popijte jednu šalicu čaja bez šećera.

Srijeda neka vam ima isti meni kao i utorak. Četvrtak za doručak možete pojesti jednu naranču, krušku, breskvu, dva dvopeka te popiti čaj bez šećera ili kavu bez šećera. Za ručak 100 g kravljeg, svježeg sira ili možete koristiti sir mozzarellu, jednu rajčicu i jedan dvopek. Večera neka vam bude 100 g mljevenog mesa, dvije rajčice, jedna jabuka i jedan dvopek.

Petak za doručak uzmite kao i prethodne dane. Za ručak 150 g kuhane ribe ili mesa, jednu rajčicu i jedan dvopek. Večera neka vam bude 450 g kuhanog povrća i jedno jaje.

Subotom i nedjeljom jedite normalno, bez pretjerivanja. Kada dođete do željene kilaže, pokušajte ju održavati tako da barem ponedjeljkom jedete prema nekim pravilima. Za doručak popijte jednu limunadu, bez sladila, za ručak jedno jaje, jedan dvopek i jednu rajčicu, a za večeru jedan dvopek, jednu rajčicu i jedno jaje.

Tijekom dijete ne smijete piti alkohol. Meso i povrće možete malo začiniti. Kroz petnaest dana možete izgubiti i do 15-ak kilograma, samo se morate pridržavati pravila dijete.

Autor: M.Š., Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock