Dijeta s heljdom

gubitak težine

Mnogima treba mnogo pokušaja dok ne dođu do idealne metode za skidanje tjelesne težine. Ne mogu naći pravi način i metodu kako uspjeti. No, jeste li znali da je jedna od učinkovitih namirnica u procesu skidanja tjelesne težine heljda.

Heljda je jako zdrava i trebala bi se nalaziti što češće na vašem jelovniku. Ona ima ljekovito djelovanje kojima se rješavaju brojne zdravstvene tegobe, a ujedno i omogućuje poboljšanje pamćenja, koristi se za liječenje dijabetesa, reumatizma, glaukoma…

Preporučuje se uporaba čaja od cvjetova heljde, koji omogućuje liječenja kašlja, sluzi, a liječi i aterosklerozu krvnih žila. Heljda je idealna kod kemoterapije, različitih zračenja i pomaže kod umora. Konzumacijom jela od heljde pomažu kod povišenog tlaka, probavnih problema, raznih kardiovaskularnih bolesti…

Od heljde možete napraviti prirodni piling za lice tako da se ona samelje da izgleda poput brašna. Osim toga koristi se za liječenje čireva i raznih lišajeva.

Imate li problema s tjelesnom težinom pokušajte s dijetom od heljdine kaše. Njezina učinkovitost je vrlo visoka, a nećete osjetiti glad niti u kojem trenutku.

Heljda se preporučuje za konzumaciju kod liječenja bolesti jetre i anemije, a nakon samo dva tjedna možete izgubiti do 15 kilograma, a osim toga očistit ćete svoj organizam. Poslije 2 tjedna držanja ove dijete možete izgubiti težinu od 14 kilograma.

Heljda se može kupiti u bilo kojoj trgovini koja sadrži zdravu hranu. Ona se priprema tako da se zrnca preliju vrućom vodom pa se ocijede i ponovo zaliju vrućom vodom. Neka su vam mjere da u jednu čašu zrnca heljde stavite 2 čaše vode. Čašu prekrijte s nečime i ostavite da stoji preko noći.

Heljda se može jesti u neograničenim količinama, ali se ne smiju koristiti začini. Tijekom dana uz heljdu popijte samo nemasni jogurt. Obvezno pijte što više tekućine i zeleni čaj. Konzumaciju kave ograničite na najviše dvije dnevno. Neka vam zadnji obrok bude otprilike 4 sata prije spavanja. Konzumirajte što više voća i povrća. Jedite zeleno povrće poput špinata, graška, brokule, ali nemojte začiniti. Tijekom heljdine dijete nećete gladovati i to je smisao cijele dijete. Nema gladovanja!

Pri završetku dijete izvažite se nakon 4 dana. Rezultati će biti jasno vidljivi, osjećat ćete se puno bolje, lakše i energičnije.

Autor: M.Š., Foto: kosmos111/Shutterstock