Dijeta od jagoda

zdjela puna jagoda

Malo je onih koji si nisu priuštili užitak u ukusnim i zdravim jagodama. One su voće koje obiluje C vitaminom, a pored spomenutog vitamina jagoda je voće koje obiluje i važnom folnom kiselinom. Jagode su zaista korisne, a pored svega pomažu izgubiti po nekoliko kilograma.

Jagode su osim folnom kiselinom bogate i karotinom i mnogim organskim kiselinama poput jabučne, limunske, salicilne i kininske kiseline. Jagode obiluju kalcijem, željezom i fosforom.

Jagode su odlične jer pomažu smanjiti stres, štite od povišenja krvnog tlaka i povećavaju kvalitetu života. Njihova je primjena višestruka i zato ih ne bi bilo dobro zaobilaziti kada su u pitanju zdrave životne navike i pomoć prilikom mršavljenja.

Dijeta s jagodama

U samo jednom tjednu bi mogli izgubiti do 3 kg, a pored toga dijeta od jagoda će pomoći radu probave te kod pomlađivanja.

Doručak:

Neka vaš izbor uvijek bude barem jedna čaša nemasnog mlijeka ili jogurta te 300 g jagoda, jedna manja žlica šećera i čaj ili kava. Ako vam ovakav meni ne odgovara uvijek možete pojesti 340 g jagoda, jedno kuhano jaje te popiti kavu ili čaj.

Užina:

Za užinu pojedite jedan mali sendvič koji ćete obogatiti s malo maslaca, sira ili malim komadićem pilećih prsa. Popijte kavu ili čaj.

Ručak:

Za ručak možete pojesti povrtnu salatu i povrtnu juhu uz 340 g ribe ili pilećih prsa.

Desert:

Bez slatkog se jednostavno ne može pa pokušajte s 340 g jagoda u kombinaciji s jednom manjom žlicom šećera.

Užina:

Užina je vrijeme da se počastite s 340 g jagoda i jednom manjom žlicom šećera.

Večera:

Navečer pojedite kombinaciju jedne manje žlice šećera i 453 g jagoda.

Gubitak kilograma i posebni režimi prehrane ne mogu bez jagoda, a prema pojedinim istraživanjima pokazalo se da su uz pomoć njih mnogi izgubili po 3 kg za kratko vrijeme.

Foto: Valentyn Volkov/Shutterstock