Dijeta od 1000 kalorija

dijetalne namirnice

Jeste li već odlučili krenuti s posebnim režimom prehrane? Odluka možda nije bila lagana jer ipak postoji toliko različitih dijeta od kojih svaka ima svoja pravila kojih se treba pridržavati. Odluka će ovisiti i o tome koja dijeta neće utjecati na vaše zdravlje.

Stručnjaci su došli do zaključka kako je ženi prosječne težine potrebno malo više od 2.000 kalorija na dan, pa bi tako trebale izgubiti do jednog kilograma u nekoliko dana. Iako proces ovisi o metabolizmu, mršavljenje može ići sporije ili brže. Na dijeti treba biti sve dok ne postignete određenu kilažu, a ako ju želite održati važno je da i dalje nastavite paziti na prehranu.

Jeste li čuli za dijetu od 1.000 kalorija? Radi se o dijeti kojom svaki dan konzumirate do 90 g ugljikohidrata, 40 g bjelančevina i 50 g masti. Ne treba zaboraviti na mnogo tekućine jer uz pomoć nje imate više šanse za pozitivni rezultat. Ukupna količina hrane koju trebate pojesti u jednom danu je 250 ml mlijeka, 150 g mesa, povrće koje želite, 400 g voća i 75 g kruha.

Slijedi primjer jelovnika uz koji ćete lakše izgubiti kilograme koji su se nakupili. Doručak je ipak prvi obrok u danu i treba početi s njim. Ujutro izdvojite 25 g kruha koje može biti i pecivo te 1 jogurt. Ako ne volite jogurt možete popiti 250 ml mlijeka.

Slijedi međuobrok kada smijete konzumirati do 100 g voća, sve osim banana.

Za ručak pojedite 100 g krumpira ili 25 g kruha, povrće koje želite, 90 g pečenog ili kuhanog mesa te jednu žlicu ulja za pripremu.

Slijedi isti izbor i ista količina namirnica za međuobrok.

Navečer se počastite sa 60 g mesa, 100 g voća, 100 g krumpira ili 25 g kruha.

Važno je da ne koristite šećer nego umjetna sladila, a salate možete začiniti po želji. Ako mislite da možete bez mesa, bilo bi dobro kada bi ga na neko vrijeme zamijenili sa sirom ili svega nekoliko hrenovki.

Foto: Valua Vitaly/Shutterstock