Detoksikacija nakon blagdana

voćni sokovi

S obzirom da nam dolazi doba blagdana kad nećemo baš paziti na kalorije koje unosimo u organizam, vjerojatno će nam većini trebati detoksikacija organizma. Kolači, francuska salata, meso, i sve ostalo što će se naći na blagdanskom stolu je jako ukusno, ali i spada u visokokaloričnu hranu.

No, blagdani su pa je uživanje u svemu pa i u hrani dozvoljeno. Ipak, kasnije bismo trebali posvetiti se svojem tijelu. Bilo bi poželjno upisati neki trening kako bi se počeli vraćati u kondiciju, a ne da se nađemo kao medvjedi poslije zimskog sna kada nam dođu proljetni dani. Bilo kakva fizička aktivnost stoga je i više nego poželjna.

Detoksikacija je također i više nego poželjna. Pijenje čiste vode pomoći će detoksikaciji vašega tijela, ali ako doista želite “detoksikacijsku bombu” koja će oživjeti vaše tijelo i kožu, odaberite svježe iscijeđene sokove od tamnozelenog povrća.

Takvi sokovi imaju svojstvo alkalizacije te su bogati dobrotvornim enzimima i klorofilom koji tijelo čisti od teških metala. Za razliku od voćnih sokova, sokovi od zelenog povrća u pravilu ne narušavaju razinu šećera u krvi te ne potiču pohranjivanje masnoće, što ih čini uistinu okrepljujućim i hranjivim poboljšanjima.

Ako nemate načina da napravite ovakav sok, dosta kafića nudi prirodne sokove, a mogu se koristiti i “zeleni napitci” u prahu, koji se promiješaju s vodom ili napravi frape. Ukoliko je pak okus zelenog povrća prejak za vaše nepce, možete mu dodati sok mrkve ili repe, te sok od pola limuna koji će dosta poboljšati okus našeg detoksikacijskog napitka.

Kako bismo vam pomogli pri izboru detoksikacijskog sredstva, nudimo vam jedan zaista djelotvoran recept koji će djelovati na vašu ljepotu i detoksicirati organizam.

Potrebni su sljedeći sastojci:

– kriška glavice kupusa
– 1 velika mrkva
– 1 limun s koricom
– pola repe
– dva svežnja tamnozelenog povrća (peršin, špinat, kelj)
– komadić korijena đumbira

Povrće je potrebno izrezati te sve staviti u sokovnik. Dobiveni napitak djeluje višestruko. Kupus djeluje na sluznicu želudca, repa čisti krv i kožu, dok je tamnozeleno povrće zaduženo za detoksikaciju. U svakom slučaju samo jednom dozom ovog napitka znatno ćete pomoći svome organizmu, stoga ga toplo preporučujemo za dane nakon blagdana koji su pred nama.

Autor: Tajana, Foto: Nitr/Shutterstock