Curenje iz nosa

curi nos

Curenje iz nosa je česta popratna pojava koja se javlja, uz skoro sve bolesti tipa alergija, groznica, prehlada, upale sinusa i upale grla. U nastavku vam donosimo par načina na koje možete prirodno izliječiti šmrkavost iz nosa.

Alergije često uzrokuju šmrcanje, koje možete kontrolirati tako da konzumirate dodatke prehrani ili napitke, koji sadrže plavozelenu algu, spirulinu. Ova alga može smanjiti reakciju na primjerice pelud, zato što je snažna protuupalna tvar. Spirulina je alga koja ima snažni utjecaj na peludnu groznicu.

Peludna groznica isto tako uzrokuje šmrcanje, a med je jedan od najvećih spasitelja ovog stanja. Kupite med od osobe koja ga radi nedaleko od vas, kako bi sadržavao istu pelud na koju ste alergični. Med mora biti svjež! Najbolje je kupiti svježi med od domaćeg pčelara koji vam je najbliži. Med konzumirajte svaki dan po par žlica dnevno, a možete ga uzmati na žlicu, ili namazanog na kruh ili kao dodatak čaju. Na ovaj način dajete svom imunološkom sustavu mogućnost da se navikne na pelud.

Zimsku prehladu najbolje ćete izbjeći, ako ćete svaki dan u organizam unijeti 300 g jogurta. Imunološki sustav će sigurno uspjeti stvoriti otpornost na viruse, ako jogurt počnete jesti u ljeti. Počnite sa terapijom jogurta, prije nego počne sezona prehlada i virusa.

Probleme sa kašljom može riješiti čokolada, tako da svakodnevno konzumirate crnu čokoladu. Crna čokolada sadrži teobromin, koji je odličan u sprječavanju kašlja.

Osim liječenja šmrkavosti, šmrkavost uzrokovanu prehladom, pokušajte spriječiti. Ne dajte da vas vrijeme prevari, te uvijek budite adekvatno odjeveni, kakio do prehlade ne bi došlo, i redovito provjetravajte svoj dom, kako bi sve bakterije i virus+re izbacili van.

Ukoliko imate problema sa šmrkavosti uzrokovanu alergijama, isprobajte jedan od naših zdravih savjeta, koji će vam sigurno pomoći. Plavo zelena alga, med, jogurt i čokolada su prirodni lijekovi koji će riješiti sve probleme sa šmrkavosti, koji stvarno znaju biti iritantni.

Autor: A.Z., Foto: wavebreakmedia/Shutterstock