Čupanje obrva pincetom

Žena sa uređenom obrvom, Foto: Eloganphotography/Flickr

Postoje mnogi načini na koje se možete riješiti neželjenih dlačica sa vašeg tijela. Osim trajnog uklanjanja dlačica, epilacija ili depiliranja voskom ili britvicom, postoji onaj tradicionalni način, čupanje pincetom. Iako mnogi smatraju kako je ovaj način prespor i bolan, sigurno je nezamjenjiv prilikom detaljnog čupanja i ukrašavanja obrva.

Pincetom se najlakše u potpunosti odvaja jedna ili nekoliko dlaka. Za razliku od depiliranja britvicom, koje nikako ne bismo preporučili kada je u pitanju uređivanje obrva, pincetom odvajate dlaku sa korijenom.

Na taj način ste osigurali dulji vremenski period u kojem se dlaka mora u potpunosti razviti uključujući i razvoj korijena. Još je jedna prednost čupanja obrva pincetom, a to je maksimalna kontrola koju imate dok ukrašavate obrve.

Savjetujemo vam da obrve čupate uvijek nakon tuširanja ili kupanja. Topla voda pomaže prilikom otvaranja pora, ali je lakše uklanjati dlačice. Obrišite mekim ručnikom ostatke vode i krenite sa čupanjem. Prije negoli krenete, budite sigurni da znate kako bi vaše obrve trebale izgledati kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja nakon tretmana.

Pincetu držite vertikalno u odnosu na nos i ruku približite skroz na lice. Vjerojatno će vam jedno oko biti zaklonjeno rukom, no zato uvijek stojte pred ogledalom i nemojte čupati napamet, koliko god bili uvjereni da točno znate što čupate.

Kada krenete čupati dlake, početak obrve bi trebao stajati točno na rubu pincete. Ako su vam oči poprilično blizu smještene, ostavite malo dodatnog prostora prije početka obrve, na taj način ćete dobiti vizualni efekt da su oči jednako i dovoljno razmaknute.

Ako imate guste obrve, na njih stavite malo ulja ili nekog drugog ovlaživača kako bi počupana dlaka lakše izašla van. Ukoliko se odlučite za ovu varijantu, čupajte dlačice u suprotnom smjeru od njihova rasta. Kod čupanja također obratite pozornost i malo razbarušajte obrvu kako se u njoj ne bi skrivala poneka sijeda.

Prije čupanja možete si pomoći ukoliko laganim pokretima iscrtate željeni oblik obrve. Na taj način ćete se osigurati od eventualnih pogrešaka koje u ovom slučaju znače mnogo vašem izgledu. Kako biste bili sigurni da su vam obrve jednake duljine, počešljajte ih prema gore i vidite da li vam koja dlaka strši, pa je uklonite.

Autor: M.T. Eloganphotography/Flickr