Čudesni Spiderman 2

čudesni spiderman

Eto, dočekala sam kao i svi ostali da snime drugi nastavak Spidermana. Još se sjećam kada su najavili ponovno snimanje filma o čovjeku pauku, iako se zadnja tri filma s Toby Maguireom još nisu ni “ohladila”.

Mislila sam da je neka šala u pitanju, kada sam nedavno gledala zadnji iz trilogije o čovjeku pauku, ali na kraju ipak nije bila šala, na sreću svih pravih obožavatelja Marvelovih junaka.

Toby Maguire je kvalitetan glumac i njega ću uvijek odabrati kada su u pitanju drame i trileri, ali samo to. Komedije i sve ostalo, a ne ne, taj glumac jednostavno nije za ništa drugo. Njegova uloga u Spidermanu mi je bila kao kada slušate nekoga kako govori, a s vremenom vam se ton usporava i sve što je čujete je blaaaa, bla, bla… Razvodnjeno i dosadno. :/

Priznajem pokreti koje je Spiderman izvodio u tim filmovima su odlični, ali opet (tu priznanje treba odati posebnim efektima)… Postoji još jedna stvar koja mi se svidjela kod ove ekranizacije Spidermana, to što mu za izbacivanje mreže nije bilo potrebno ništa, dok je Andrew Garfield morao smisliti male gadgete koji su mu pomagali izbacivati mrežu.

Ok, po stripu je i trebalo biti tako, u njemu je Spiderman isto imao te male napravice koje su mu pomagale da se bori protiv neprijatelja, ali dobro da ne duljim više, Toby Maguire i film o čovjeku pauku u kojem je on glumio nije ni do koljena ovoj novijoj verziji s odličnim glumcima poput Andrew Garfielda (meni se najviše svidio u “Društvenoj mreži”), Emme Stone itd…

Bolja kemija, bolji glavni glumac i što još? Ma puno toga, “Čudesni Spiderman” je bolji film. Ima još nešto, glumica koja glumi djevojku Petera Parkera Emma Stone/Gwen Stacey mi je puno bolja od bljedunjave i bezlične Kirsten Dunst/Mary Jane Parker. Ali da se vratim na početak priče, dakle snimljen je nastavak Spidermana i uzbuđenje je bilo na samom vrhuncu. :D

Da vidimo sa čime će se sada sve morati boriti? Hoće li biti dobri negativci (dobar negativac = odličan film). Nakon što sam odgledala film mogu reći da je ispunio moja očekivanja skoro pa 100%. Malo je falilo da kažem kako je sve bilo savršeno, bez greške i baš onako kako sam ja to zamišljala, ali nije.

Negativci su bili odrađeni savršeno, drago mi je što se Jamie Foxx pridružio, iako mi je za glumca takvog kalibra bilo malo čudno gledati ga u filmu gdje glumi negativca iz stripa. Ali dobro, drago mi je da se odlučio jer je ulogu Electra odradio savršeno. Posebno mi se svidio odabir glumca za Harry Osborna koji izgleda jezivo i bez maske goblina koju stavlja na kraju filma.

Što me još oduševilo? E da ne zaboravim, humor je baš kao i u “Thoru: Svijet tame” bio na zaista velikom nivou. Ipak nisam očekivala da ću se toliko smijati jer ipak nisam išla gledati komediju nego akciju. Joj ne smijem zaboraviti na veliki i svijetli trenutak u filmu kada su na kratko prikazali i čuvenog Stan Leeja. Ipak njemu možemo biti zahvalni što imamo Ironmana, Spidermana, Hulka i sve ostale junake Marvela na kojima su odrastale generacije. :-)

Naravno da je dobra većina u kinu na to odreagirala tako da nije reagirala, ali to je zato što mnogi unatoč tome što vole gledati ovakve filmove zapravo ne znaju tko stoji iza svega toga. Kladim se da velik dio ni ne zna da postoje Marvel i DC Comics te gdje spada Spiderman, a gdje Batman ili Superman ili tko bi trebao činiti “Justice League”. :P

Dakle, što mi se zapravo nije svidjelo? Cijelo vrijeme dok sam gledala sam si govorila film je odličan, super su ga snimili, kemija između Peter Parkera i Gwen Stacey je odlična, a kada ono… Bum! Na kraju ništa od onoga što sam tvrdila da mi je jedna od prednosti novog Spidermana.

Moram postaviti ovo pitanje: Zašto je Gwen morala otići? Ok kužim, redatelj je htio biti realan i reći kako ništa u životu nije savršeno i da svi jednom izgubimo nekoga koga smo voljeli… Mislim stvarno, ovo je film, fikcija, izmišljena radnja o izmišljenim superjunacima koji ne postoje u stvarnom životu i gdje ne bi trebalo biti puno toga iz stvarnog života!

Ne kužim, baš je Gwen bila ona druga strana vage zahvaljujući kojoj je sve djelovalo tako dobro i zbog koje je i sam Peter bio bolji. Fora su mi bile njihove rasprave i to nadopunjavanje i kemija koju su svi primijetili (nije ni čudno kada su skupa i u pravom životu). ;-)

Sve to zajedno je činilo film tako dobrim. Znam da sad ispadam sladunjava, ali ovakav kraj im nije trebao. Baš šteta. “Čudesni Spiderman 2” je vrlo dobar film, ali ipak ne odličan.

Izvor: Filmografija.com