Crna košulja, stilska ikona

crna košulja
Crna košulja, Foto: Maxim Ahner/Shutterstock

Oh, košulje! Koliko ih volimo imati u svome ormaru. Raznim dodacima i kombiniranjem sa ostalim odjevnim komadima jednu košulju možemo iskoristiti u bezbroj kombinacija i u njoj izgledati istodobno i privlačno, elegantno, zavodljivo i tajanstveno ili pak veselo, zaigrano i pomaknuto.

Sve ovisi o modnim dodacima i našem stavu. Znate li da je košulja zapravo nastala skračivanjem tunike koja je bila univerzalni odjevni predmet i to za muškarce i žene. U početku je bila široka i nije isticala obline stoga nije bilo potrebe da se dijeli prema spolu. Nosila se kao donja odjeća ili su je pak siromašni nosili kao jedinu odjeću koju su posjedovali.

Odjednom se košulje počinju izrađivati od finijih materijala i na njima se nastanjuju gumbići. Tu inovaciju je donijelo 17.st.i tada košulja počinje nalikovati onima koje žive u našem ormaru i danas. Prve košulje bile su ručno rađene od finih materijala i vrlo skupe. Samo bogate dame iz visokog društva mogle su si priuštiti fine košulje. Nikada se nisu oblačile same već su ih odijevale sluškinje. Zato se i danas gumbići ženskih košulja nalaze na suprotnoj strani od onih na muškim košuljama.

Ako ne posjedujete puno košulja, ali razmišljale ste o tome kako bi trebali kupiti nešto univerzalne odjeće koju je lako kombinirati i izgleda sjajno, poslušajte sugestiju. Dajte nam ruku i pođite s nama na tren na drugu stranu ogledala. Zašto umjesto klasične bijele košulje, koja uglavnom svima prvo padne na pamet kada se govori o stilu, ne biste odabrale njenu suprotnost. Crna košulja jednako je toliko elegantna i k tome još tajanstvenija i zanimljivija od one bijele.

Crna košulja dat će vam ozbiljnost. Brinete li ponekad da vas ne shvaćaju ozbiljno samo odijenite crnu košulju i gledajte što se događa. Ona minimizira sve ostale podražaje i tjera ljude da se fokusiraju na vaše lice. Stoga, ne zaboravite uz crnu košulju ide savršeno čista kosa, besprijekorna šminka i odvažan pogled.

Možete je kombinirati kako vam odogovara no naš ljetni chic favorit su bijele lanen hlače, bež cipele na punu petu i prozirna crna košulja. Podignite kosu, stavite sunčane naočale i krenite po ono što želite. Uživajte u modernom ljetu punom stila.

Autor: L.K. Foto: Maxim Ahner/Shutterstock