Cool frizure za ljeto

moderna frizura

Svake sezone na modnim pistama pojavljuju se novi modeli kojima se možemo već unaprijed veseliti zamišljajući ih u našim ormarima. No za većinu nas neki ovakav originalni rad dizajnera u velikom broju slučajeva ostat će samo pusta želja ili ćemo se zadovoljiti nekim sličnim modelom po pristupačnoj cijeni.

No postoji jedna grana modnih trendova koju malo lakše možemo inkorporirati u svoj stil. Baš kao i odjeća i frizure svake godine uzimaju novi i zanimljiv pravac. Mnogo je lakše dobiti frizuru koju želimo nego neki komad za koji bi trebali izdvojiti jednu prosječnu hrvatsku plaću. Stoga kada završite s ovim članakom pravac u frizerski salon i odaberite onu koja vam se najviše sviđa.

Modni in i out momenti se izmjenjuju i obično se zasitimo jednog te istog modela vrlo brzo, što osjetljiva dizajnerska ticala osjete poput rašlji koje traže vodu. Stoga se frizeri svake godine potrude pokazati nam nešto novo i sugerirati frizure kojima bismo mogle iskoračiti iz kolotečine i osvježiti svoj stil.

Pogledajte kako napraviti savršenu ljetnu frizuru.

Moda se možda čini površna ili zaigrana na prvi pogled, ali ona je izraz dubljih tendencija u društvu pa tako i ove godine možemo osjetiti kolektivnu emociju koja nas pokreće. Ovo će ljeto u frizerskom smislu biti obilježeno prirodnošću. Napustite stroge i fenirane frizure prethodnih razdoblja i udahnite svojoj grivi novi život.

Nećete pogriješiti upletete li svoju dugu kosu u maštovitu pletenicu ili riblju kost. Ovakva ležerna frizura odlično se slaže sa špangicama posutim štrasom, kopčama ili možda pak samo cvijetom zataknutim postrani za one prave romantičarke među vama. Pokušajte i s raspuštenom kosom i nekoliko uvojaka.

Volite li ipak malo više hod po rubu i testianje granica predlažemo apsolutni hit, undercut frizuru. Kod ovog stila polovica glave se brije potpuno ili vrlo kratko, a druga polovica ostaje nedirnute dužine. Može se nositi postrani uvijena u meke kovrče ili podignuta u rep. Dužina dijela koji ostaje neobrijan može varirati ovisno o vašim preferecama.

Jednako tako za ekstremne ljetne vrućine, kada ne možete podnjeti puštenu kosu, svežite ležernu punđu. Ostavite nekoliko pramenova da ležerno padaju niz lice. Misao vodilja neka vam bude zdrava i sjajna kosa bez puna preparata.

Ne komplicirajte, zdrava i podatna kosa na vrhu je prioriteta i njena tekstura postaje mnogo važnija od toga da je svaka dlaka na svome mjestu. Poigrajte se s nekom od modernih frizura baš kao što se igrate modom, jer sve dok se igramo ostajemo zauvijek mlade.

Autor: L.K., Foto: Mayer George/Shutterstock