Čizme s krznom

čizme s krznom
Čizme s krznom, Foto: Lana K/Shutterstock

Topli ljetni dani su odavno iz nas. Čak su nas napustile i jesenske kiše. Ujutro kada pomolite glavu kroz prozor i uvučete oštri zrak duboko uz pluća osjetite ga. Osjetite miris prvog snijega koji je na pomolu. Svake zime dogodi se nešto neobično. Pahulje zavijore zrakom in nema te osobe koja se ne sjeća gdje je bila i što je radila kada je prvi puta zasnježilo.

Iako realno kapa glavu čuva isto se kaže i za torbe, ali ipak nam se čini da je možda to najviše istina za cipele. Je li vam se ikad dogodilo da ste se vratile kući mokrih nogu i promrzle sve zato jer ste imale nekvalitetne cipele. Svako godišnje doba nosi sa sobom svoje zahtjeve pa tako jesenske i zimske cipele trebaju biti prilagođene različitim vremenskim uvijetima. Jesenske cipele svakako trebaju biti nepromočive, ali ipak ne predebele jer nema smisla da se krećete gradom sa grašcima znoja na čelu. Radije odaberite one tanje pa u njih stavite još i uložak.

No zimske cipele su nešto posve drugo. Ne samo da moraju imati odlične performanse što se tiče vlage već moraju biti načinjene od debljeg materijala i podstavljene, jer jednom kada se temperatura spusti ispod točke smrzavanja i zima pokuca na vrata nema više šale.

Jedan od najmodernijih modela zimskih čizama upravo su one koje su nalik estetiziranim verzijama prvih cipela. One su bile samo komadi životinjskih koža trakama ili konopom omotani oko stopala kako bi ih štitili od sirovih vremenskih uvijeta.

No danas one nisu samo zaštitnice nego modni imperativ. Svaka žena koja drži do sebe mora posjedovati barem jedne čizme sa naznakama krzna. Krzno se obično aplicira na one sa nešto povišenom petom. Noga je izdužena i istodobno zbog bogate teksture krzna izgleda tanje.

Želite li ipak čizme sa krznom koje ćete moći nositi i kada zapadne nešto više od pokoje pahulje odaberite one ravne. Najpopulariji modeli su oni koji imaju kombinaciju krzna i kožnih traka. Zanimljivi, su dinamični, udobni i topli.

Čizme s pravim krznom mogle bi podobro olakšati vaš novčanik no nasreću moguće ih je nabaviti i sa imtacijom krzna ili eko krznom stoga nijedna životinja neće morati položiti svoj život za vaš udoban zimski korak.

Pri odabiru boja klonite se onih jarkih jer biste mogli izgledati jeftino kao da tresete stražnjicom u nekom rap videu. Odaberite sive, crne, smeđe ili bež sa ponešto drugačijom bojom krzna. Pozdravljamo i kombinaciju krzna i zmijskle kože. Odlično će ozgledati sa uskim hlačama ili kratkim suknjama i grilonkama.

No upamtite koliko god vam se svidjele one na petu ne želimo da se poskliznete na zaleđenom pločniku. One ravnih potplata ili na peticu od nekoliko centimetara biti će puno bolji izbor od vrtoglavih tornjeva. Želimo vam uživanje u zimskim radostima i sretno iščekivanje prvog snijega. Gdje ćete vi biti?

Autor: L.K. Foto: Lana K/Shutterstock