Čišćenje kistova za šminkanje

pribor za šminkanje
Pribor za šminkanje, Foto: S.Dashkevych/Shutterstock

Svaki vizažist danas pored sebe ima ne samo jedan nego nekoliko kistova pomoću kojih radi čuda. Danas je sasvim normalna pojava da kistovi više nisu dio profesionalne opreme vizažista, nego svake osobe koja se voli šminkati.

Zahvaljujući sve većoj ponudi u raznim dućanima, možete birati između kistova od umjetne i naravno prave dlake. Cijene se naravno razlikuju ovisno što vi kao kupac zapravo trebate.  Međutim treba imati na umu kako sve te kistove treba i redovito čistiti.

Bez obzira koliko ih često koristili potrebno je znati kako ih treba redovito prati, jer ipak se radi sredstvu pomoću kojeg nanosite šminku, a osim toga svaki put tijekom šminkanja dodirujete kožu zbog čega širite opasnost da naneste određene bakterije kojih ćete se kasnije jako teško riješiti.

Ako niste sigurni kako ih održavati slijedi nekoliko zanimljivih činjenica koje vam mogu pomoći. Prema mišljenu brojnih stručnjaka bilo bi najbolje koristiti poznato sredstvo, odnosno tekućinu koju koristi velik broj vizažista. Ne samo da pere nego ujedno i njeguje osjetljiva vlakna. Raspitajte su u svim vodećim dućanima.

Pogledajte kako najbolje očistiti kistove za šminkanje.

Za sve koji nemaju puno vremena preporuča se čuveni Botanical Brush Cleaner poznatiji kao sredstvo  gdje ne trebate prethodno močiti svoj kist. Trebate ga samo pošpricati i nakon toga obrisati maramicom. Za sve vas koji ne želite kupovati spomenutu tekućinu, postoji i drugi način.

Naime dovoljno je u kući imati šampon, ili možda sapun. Upravo će vam oni isto tako očistiti vaše četkice s tim da će možda malo dulje trajati. Ono što prvo trebate napraviti je dobro smočiti kist nakon čega ćete laganim potezima umasirati šampon, ili možda sapun.

Budite nježni kako ne bi oštetili dlačice. Kada ste lagano utrljali šampon, operite u mlakoj vodi i nakon toga okrenite prema dolje da se što bolje osuši. Slobodno možete par puta lagano otresti i malo obrisati od papirantu maramicu.

Autor: S.Š. Foto: Pribor za šminkanje, Foto: S.Dashkevych/Shutterstock